Căldura este din ce în ce mai greu de suportat, mai ales în Bucureşti şi în marile oraşe.
Dacă vă pregătiţi să mergeţi în vacanţă în următoarea lună şi nu ţineţi cu tot dinadinsul să vă petreceţi zilele libere la mare, pe plajă, o opţiune care exclude canicula este muntele.
De altfel, staţiunile montane precum Sinaia, Buşteni sau Predeal pot fi chiar un refugiu de final de săptămână foarte comod pentru bucureşteni, datorită distanţei reduse.
Preţurile pentru o cameră în aceste staţiuni pornesc de la 50-60 de lei pe noapte, la pensiuni, în funcţie de amplasare şi condiţii, şi ajung la aproximativ 300 de lei la hotelurile de 4 stele.
La Sinaia, puteţi urca cu telecabina până la Cota 1400 şi coborî înapoi cu 20 de lei pentru adulţi şi 11 lei pentru copii. Turiştii care doresc să ajungă la Cota 2000 vor scoate din buzunar 40 lei, cu o reducere la jumătate pentru copii. În zilele de luni, telecabina este în revizie tehnică.
Drumul cu telecabina din Buşteni până la Babele costă 42 de lei pentru urcare şi coborâre pentru adulţi şi 20 de lei pentru copiii până în 12 ani. Telecabina se află în revizie tehnică în zilele de marţi.
Ambele telecabine îşi încep programul la ora 8.30. Însă, dacă tot aţi ajuns la munte, e păcat să nu faceţi mai multă mişcare alegând unul din traseele marcate corespunzător. Pentru a petrece o săptămână la munte, aveţi nevoie de un buget de circa 1.700 de lei de cuplu sau 850 de lei de persoană.

Dacă mergeţi la Sinaia, puteţi vizita Castelul Peleş
Cazarea vă va costa circa 600 de lei camera dublă, sumă ce include, de regulă, şi micul dejun. Alte locuri frumoase unde bucureştenii nu pot ajunge doar pe un weekend din cauza distanţei sunt Munţii Apuseni şi staţiunea Păltiniş, situată la 35 de km de Sibiu.

În Apuseni veţi avea parte de peisaje extraordinare, de trasee deosebite, precum şi de peşteri gigantice, cu stalactite şi stalagmite, de numeroase cascade sau chiar de gheţari care nu se topesc anul împrejur.
Pentru a explora natura Apusenilor, vă puteţi caza în Arieşeni, Padiş, Albac sau la Moneasa.
Păltinişul este staţiunea situată la cea mai mare altitudine din ţară, 1.442 m, care atrage turiştii, în pofida preţurilor ceva mai mari decât în alte staţiuni, datorită aerului puternic ozonat bogat în aerosoli, recomandat pentru tratarea asteniilor, anemiilor şi a surmenajului fizic şi intelectual.
Din Păltiniş pornesc multe trasee montane, cu diferite grade de dificultate. Pentru o drumeţie reuşită pe munte, trebuie să aveţi telefonul încărcat, bocanci, o haină de ploaie, apă şi mâncare.
Citiţi şi:

  • Vacanţe de fiţe la coada vacii
  • 10 reguli de aur pentru litoralul românesc