Fostul președinte a comentat situația poluării în Capitală, în contextul disputei dintre Gabriela Firea și ministrul Mediului,  Costel Alexe.

„Am o rugăminte: din punct de vedere al abordărilor administrative, n-o mai citați niciodată pe doamna Firea. Probabil a fost un bun ziarist, dar cu Primăria n-are nicio legătură. Eventual s-a inspirat de la Dan Negru și s-ar pricepe oarecum la spectacole de circ prin Capitală sau spectacole în Piața Constituției, dar în probleme administrative n-o mai citați, pentru că e greu să comentezi spusele dnei Firea în problemele Capitalei”, a comentat Băsescu, în intervenția sa.

La scurtă vreme după încheierea intervenției, Gabriela Firea a cerut un drept la replică în care a afirmat despre predecesorul său că nu a făcut nimic pentru oraș și că nu dorește să fie sfătuită de acesta:

„L-am auzit foarte priceput pe fostul primar general Traian Băsescu, care acum ne dă lecții tuturor, (…) concret ce a făcut dl Băsescu ca primar general pentru a combate poluarea? V-aș fi spus eu: nimic! În afară să ne lase să plătim sute de mii de euro noi, în acești ani, unor samsari care au câștigat – nu știm cum, ne punem această întrebare – procese pentru diferite retrocedări făcute în mandatul dlui Băsescu, deci în afară să ne lase o povară foarte grea, dl. Băsescu nu s-a remarcat prin fapte de vitejie împotriva poluării, pentru transportul public în comun, în educație, în sănătate. Nu primesc sfaturi și învățăminte de la un om care nu a făcut nimic pentru București în afară de scandaluri. Știu că la asta se pricepe”.