Evenimentul Zilei > International > Scandalul Woody Allen: Vladimir Putin dă o lecție de libertate Occidentului
Scandalul Woody Allen: Vladimir Putin dă o lecție de libertate Occidentului

Scandalul Woody Allen: Vladimir Putin dă o lecție de libertate Occidentului

Canalul de stat rus Russia Today s-a arătat interesat să publice memoriile cineastului Woody Allen, după ce editura Hachette a renunțat din motive de corectitudine politică.

Editura franceză Hachette a anunțat la începutul lunii că anulează publicarea cărții, în urma unui protest al fiului regizorului, ziaristul Ronan Farrow, care a fost urmat de greve ale unei părți a angajaților la filiala din New York a casei editoriale.

Woody Allen a fost acuzat că a agresat-o sexual pe fiica sa adoptivă, Dylan, când aceasta avea șapte ani. Cineastul a negat acest lucru, iar justiția i-a dat dreptate, exonerându-l de orice vină.

„Vă vom edita cartea – dacă doriți – deoarece noi considerăm că povestea vieții nici unei persoane nu ar trebui să fie redusă la tăcere și că toate părțile merită să fie ascultate în egală măsură”, a scrie pe pagina sa de Facebook redactoarea șefă a RT, Margarita Simonian.

Laureat al premiului Oscar și unul dintre cei mai mari regizori din istoria cinematografiei, Woody Allen, ajuns la vârsta de 84 de ani, și-a oferit memoriile sale, având titlul „Apropo de nimic”, la mai multe edituri, care l-au refuzat de frica scandalului și a opoziției mișcării feministe din America.

Hachette a acceptat în cele din urmă să publice cartea, dar a renunțat și ea, în urma unei campanii agresive duse de mișcarea #MeToo.

Simonian și-a explicat decizia astfel:

„Dorim să vă publicăm cartea pentru că nu sprijinim justiția și listele negre de pe Twitter. Vă vom publica cartea deoarece ați fost declarat nevinovat de orice acuzare în fața legii, dar acest lucru nu a contat.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: