Evenimentul Zilei > Social > Scandalul sexual care a zguduit universitatea ministrului Educației. ”Te invit la mine, facem o cafea…tu ești regina”
Scandalul sexual care a zguduit universitatea ministrului Educației. ”Te invit la mine, facem o cafea…tu ești regina”

Scandalul sexual care a zguduit universitatea ministrului Educației. ”Te invit la mine, facem o cafea…tu ești regina”

În 2008, la trei luni după încheierea oficială a înscrierilor la facultate, o jurnalistă a încercat să se înscrie la Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”. Președintele universității s-a arătat dornic să-i accepte dosarul, cerând în schimb discreție maximă și o întâlnire la el acasă.

Jurnalista de la Realitatea TV, care s-a dat drept o tânără dornică să aibă studii universitare, s-a întâlnit de două ori cu președintele instituției, Momcilo Luburici: prima dată în biroul acestuia, la universitate, iar apoi într-un restaurant.
Ofertă generoasă: Școală, cazare și serviciu
”Crezi că un om la nivelul meu s-ar preta la bani? Asta e o universitate la care nu se admite așa ceva. Mie mi-ar plăcea să beau o cafea cu tine”, îi cere Luburici la prima întâlnire, când reporterul îi spune că ar vrea să-și arate recunoștința oferindu-i bani. La a doua întâlnire, la cafea, președintele universității plusează: nu numai că o înscrie ilegal, dar îi oferă și loc de muncă, și cazare în cămin.
”Tu ești regina!”
”Îmi place de tine, poftim”, îi spune el fetei, când ea întreabă de unde atâta bunăvoință. ”Momentul în care devii studenta mea trebuie să te consider studentă și să fie o distanță față de tine. Astăzi pot să-ți fac curte, că nu ești studenta mea”, e convins președintele universității creștine. Când prinde mai mult curaj, o invită pe tânără la el acasă, pentru o cafea ”ca lumea”. ”Și mai discutăm, și atunci am să mă uit mai mult la degetele tale…” Jurnalista îl întreabă dacă va fi un cadru intim, iar bărbatul îi răspunde: ”Cadrul tu îl stabilești. Tu ești regina. Nu fac nimic ce te-ar putea supăra sau necăji, asta să fii sigură”.
În 2008, când a fost realizată înregistrarea, Corina Dumitrescu, ministrul propus de guvernul Ponta pentru portofoliul Educației, era deja rector al Universității ”Dimitrie Cantemir”. Conform CV-ului acesteia, ea ocupă această funcție din 12.01.2007.
CITEȘTE ȘI:
Cum va arăta BAC-ul din acest an dacă ministrul Educației e rectorul unei universități private
Noul ministru al Educației, în topul miniștrilor contestați. E în proces cu Ministerul Educației și a făcut greșeli grave în propriul CV
Tun de un miliard de euro pe spinarea studenților de la particulare

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.