Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul din PSD Arad a luat sfârșit. Deputatul Dorel Căprar, dat afară din partid
Scandalul din PSD Arad a luat sfârșit. Deputatul Dorel Căprar, dat afară din partid

Scandalul din PSD Arad a luat sfârșit. Deputatul Dorel Căprar, dat afară din partid

Biroul Permanent Județean al PSD Arad a decis excluderea deputatului Dorel Căprar din partid, decizia fiind luată în unanimitate de membrii conducerii filialei, care au votat în variantă online.

După ce a pierdut alegerile pentru postul de președinte al PSD Arad, Dorel Căprar a rămas deputat al social-democraților și după ce și-ar fi rezolvat problemele legate de dosarul de corupție, ar fi avut șanse să prindă un nou loc eligibil de parlamentar. Căprar a fost învins în alegeri de echipa senatorului Mihai Fifor.

Dorel Căprar nu a mai avut răbdare să-și facă apele în PSD și  s-a implicat în organizarea altui partid, condus de nașul său. La vremea respectivă se anunța că sute de membri PSD Arad vor trece la noua formațiune politică. De fapt, au trecut doar câțiva, Dorel Căprar rămânând în expectativă, scrie arad24.net.

Deputatul Dorel Căprar a lansat în mai multe rânduri acuze publice dure la adresa conducerii PSD, aducând prejudicii partidului, spun unii membri ai PSD. Conform Statutului PSD, la art.31 prevede: „Membrilor Partidului Social Democrat care au săvârşit abateri de la prevederile Statutului ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului” li se aplică sancțiuni.

După ultimele ieșiri publice în care a atacat conducerea centrală a PSD, spun surse din cadrul organizației locale a partidului, au fost voci care au cerut sancționarea deputatului Dorel Căprar.

În cadrul Biroului Permanent Județean al PSD Arad care a avut loc joi seara, în variantă online, deputatul Căprar a fost dat afară din PSD. Practic, conform statutului a fost exclus din organizația din care face parte, adică cea municipală iar decizia a fost confirmată de cea ierarhic superioară, adică cea județeană.

Surse din cadrul PSD Arad au spus pentru arad24.net că s-a votat în unanimitate excluderea lui Dorel Căprar din partid. Conform statutului, măsura produce efecte imediat după ce a fost adoptată.

Alt articol din statutul PSD poate produce efecte în cazul lui Dorel Căprar. Este vorba despre art. 217, alin. 5, care prevede: „Membrii grupurilor parlamentare excluşi sau care demisionează din partid au datoria morală de a renunţa la mandatul de deputat, senator sau europarlamentar obţinut prin susţinerea politică a PSD, astfel încât locurile lor să poată fi ocupate de cei care urmează imediat pe liste în circumscripţiile respective, potrivit dispoziţiilor Legii electorale şi Regulamentelor celor două Camere ale Parlamentului”.

Dorel Căprar a fost trimis în luna aprilie în judecată de DNA  Timișoara, într-un dosar de corupție, fiind  cercetat pentru 17 infracțiuni în dosarul șpăgilor care au legătură cu Direcția de Drumuri Timișoara și Vama Nădlac 2.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: