Evenimentul Zilei > Politica > Scandal uriaș între USR și Dăncilă. Ce se petrece la Bruxelles, în culise
Scandal uriaș între USR și Dăncilă. Ce se petrece la Bruxelles, în culise

Scandal uriaș între USR și Dăncilă. Ce se petrece la Bruxelles, în culise

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că toate propunerile pentru postul de comisar european au fost respinse, adăugând că USR face ”ţara de râs”, printr-un lobby la Bruxelles pentru neacceptarea candidaţilor. 

”Am făcut propunerile pentru comisar european. Propunerile nu au fost respinse. Am văzut că a ieşit în spaţiul public că au fost propunerile respinse. Nu am nicio informaţie, nu am fost sunată de preşedintele Comisiei Europene că ar respinge propunerile pe care le-am făcut. În eventualitatea în care aceste propuneri nu sunt agreate, voi veni cu alte propuneri, dar deocamdată nu am această informaţie şi trebuia să am”, a declarat premierul într-o conferinţă de presă la Piteşti.
Viorica Dăncilă a criticat USR, care s-ar poziționa contra interesului naţional: ”Întotdeauna se poziţionează împotriva ţării. Toţi îşi susţin candidaţii, indiferent de grupul politic, bineînţeles că USR a şi început să facă lobby la Bruxelles, astfel încât candidatul României să pice sau să nu fie acceptat. Am văzut declaraţiile lor publice că ne-am făcut de râs. Nu ştiu dacă cineva se face de râs în ţară, dar cu siguranţă ei fac România de râs pe plan extern”.

Sursa: Agerpres