Într-o postare pe pagina de Facebook a PSD, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis atrage atenția că prețurile la alimente au explodat din cauză că odată cu instaurarea stării de urgență nu au fost impuse ți măsuri de plafonare a prețurilor. Liderul PSD susține că speculanții sunt lăsați să profite și să-și umfle buzunarele pe spatele cetățenilor.

„Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții. Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, se arată în postarea de pe site-ul PSD.

Un punct de vedere similar, referitor la necestitatea plafonării prețurilor la alimentele de bază și la produsele de strictă necesitate, a fost emis și de ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

„Având în vedere această stare de fapt, și pentru a preveni anumite comportamente comerciale incorecte, sau chiar ilegale, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune, pe o perioadă determinată, plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate care fac parte din coșul minim de consum lunar – așa cum este el definit de lege – , în scopul protejării cetățenilor în fața unor posibile creșteri bruște și substanțiale de prețuri”, se arată într-un comunicat ANPC.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE