Evenimentul ZileiSocialContre dure între Olivia Steer și Mircea Cărtărescu pe tema vaccinării COVID-19. Scriitorul, acuzat că nu știe limba română!

Contre dure între Olivia Steer și Mircea Cărtărescu pe tema vaccinării COVID-19. Scriitorul, acuzat că nu știe limba română!

Contre dure între Olivia Steer și Mircea Cărtărescu pe tema vaccinării COVID-19. Scriitorul, acuzat că nu știe limba română!
Opțiunea vaccinului COVID-19 a generat o ceartă fără menajamente între antivaccinista Olivia Steer și faimosul scriitor Mircea Cărtărescu. Mai mult, acesta a primit o lecție de gramatică de la fosta vedetă TV.

Scandal între Olivia Steer și Mircea Cărtărescu! Anti-vaccinista Olivia Steer a publicat o postare pe pagina sa de Facebook, în care îl critică pe renumitul scriitor că și-a sfătuit cititorii să se vaccineze, informează Ziare.com. Mai mult, fosta vedetă TV îl acuză că nu știe regulile de scriere în limba română!

Scandal între Steer și Cărtărescu! „Bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile”

Cunoscută pentru politica sa anti-vaccin care a făcut mulți prozeliți, Olivia Steer a continuat atacul la adresa lui Cărtărescu. Motivul este opțiunea acestuia, mărturisită public, de a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Marele profesor, filolog si scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin – singular pentru „dragă” este „dragei” și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat „dragii”, când se referă la Ioana Pîrvulescu. Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile, și ne sfătuiește cu înțelepciune, cum să gafă … aaa … facem ca el!”, a scris Olivia Steer.

Cărtărescu: Tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor…

„Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la „dragă” e „dragii” și nu „dragei”. Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine. Ce nu e frumos e că pe o bază atât de măruntă îmi puneți la-ndoială toată munca dintr-o viață de om. Chiar dacă aici aș fi greșit, dumneavoastră tot n-ați fi avut dreptate. Nu mai vorbesc de legătura pe care-ați făcut-o cu vaccinarea, cu care greșelile de limbă n-au nimic a face”, a scris Cărtărescu.

Totuși, după ce acesta i-a dovedit că varianta sa de exprimare este cea corectă, Steer si-a cerut scuze. Anti-vaccinista a revenit asupra postării sale după ce a verificat că a greșit, așa cum îi recomandase scriitorul nominalizat la prestigiosul premiu Nobel.

Foto: Facebook Olivia Steer


Accesează: