Scandal mare în muzica populară. Niculina Stoican, noi acuzații. „A recunoscut că a furat”

Scandal mare în muzica populară. Niculina Stoican, noi acuzații. „A recunoscut că a furat” Niculina Stoican și-a dat demisia din funcția de manager la Ansamblul Maria Tănase. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Scandalul din muzica populară în care este implicată Niculina Stoican nu a luat sfârșit. Mai mult, o faimoasă interpretă a scos la iveală noi informații despre fosta parteneră de scenă a regretatului Petrică Mîțu Stoian.

Niculina Stoican și Olguța Berbec au ajuns în fața judecătorilor din cauza unei piese. Fosta colegă de scenă a lui Petrică Mîțu Stoian este acuzată de furt, dar aceasta neagă tot.

Olguța Berbec a mai declarat că procesul se tot amână și se tot judecă. Interpreta consideră că Nicula Stoican trebuie să își asume consecințele și să accepte viitoarea decizie a judecătorilor. Ea a mai precizat că „rivala” și-a recunoscut vina și că se bucură că s-a făcut dreptate,cel puțin sufletește.

„Sunt într-o situație ciudată cu Niculina Stoican. Avem un proces pe rol, pe care eu l-am intentat, deoarece în 2021 ea a lansat un cântec așa-zis nou, dar a cărui linie melodică îmi aparține 100%, încă din 2016. Nu m-ar fi deranjat dacă îl cerea sau, cel puțin, specifica proveniența, ba mai mult, mi-a făcut o notificare YouTube în care dorea ștergerea cântecului meu din mediul online, pe motiv că dânsa este autoarea. Practic, de aici a fost obligatoriu procesul, pentru că YouTube-ul a cerut stabilirea originii piesei în instanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Youtube

Nu am dorit această situație, nici nu mă face fericită, dimpotrivă. Procesul se judecă, se amână și durează deja de mult timp. Mie nu-mi mai trebuie nicio clarificare sau concluzie. În momentul interogatoriului la care am fost prezente amândouă împreună cu avocații, Niculina Stoican a recunoscut, întrebată fiind de judecător, că piesele sunt identice. Sau, cu alte cuvinte, a recunoscut că a furat. Între timp, procesul și comentariile pe acest subiect merg înainte și cred că nu fac bine niciuneia dintre noi”, a spus Olguța Berbec, conform Viva.

Niculina Stoican, spectacol pentru Petrică Mîțu Stoian

Niculina Stoican a mai fost implicată și în alt scandal. Ea a organizat un spectacol pentru Petrică Mîțu Stoian, deși familia lui a interzis să i se folosească numele. Cu toate astea, vedeta a găsit o modalitate prin care să țină evenimentul și să respecte hotărârea rudelor lui.

„O să respectăm legislația și hotărârea familiei. Dar noi avem imagini cu el și le vom difuza pe ecran, pentru că sunt spectacolele instituției. Am arhivă, cel puțin de când sunt eu manager de cinci ani, și pot folosi imaginile cu el. Dar, repet, vom respecta hotărârea familiei și legislația. Că asta nu e de tăgadă și nu avem de ce. Nu mă interesează polemicile, pentru că nu vreau să stric imaginea instituției. Eu nu sunt în război cu nimeni. Vreau să fac ce este corect și deontologic și pentru el și pentru mine, și ca manager, și ca și colegă”, a mai declarat Niculina Stoican.