Senatorul Ecaterina Andronescu a anunțat că nu va participa la dezbaterile și la votul pe moțiunea de cenzură, programate joi deoarece, în ziua respectivă, are programată participarea la o conferință în străinătate.

„Din păcate, nu voi fi la moțiune, pentru că este o delegație la o conferință a OECD-ului, m-am înscris de foarte multă vreme și mă duc acolo cu o intervenție, mi-e rușine să spun acum pardon, știți, nu mai vin“, a declarat senatorul PSD pentru RFI.

În opinia sa, chiar dacă au fost adunate 237 de semnături, sunt șanse reduse ca demersul inițiat de Opoziție să reușească deoarece textul este superficial și neconvingător: „Am citit moțiunea, este destul de superficială, m-aș fi așteptat să aibă un alt conținut, după discursurile pe care le-am auzit public, din păcate, moțiunea nu dovedește un conținut suficient de important, încât să poată fi convingător și pentru cei care n-ar avea pornirea să semneze moțiunea sau să o voteze“.

În altă ordine de idei, Andronescu nu exclude o adeziune la Pro România, partidul condus de Victor Ponta, dar spune că mai întâi va încerca să schimbe PSD-ul din interior: „Eu sunt o persoană cu foarte multă constanță în comportament, zic eu. În general, dacă vă uitați la istoria mea publică, am fost un om cu un comportament constant. Sigur, niciodată nu e bine să spui niciodată, dar cred că ține de constanța aceasta să încerc aici în partid să am un punct de vedere, pe care poate îl vor împărtăși și alții și să încercăm să readucem PSD-ul acolo unde el a fost cândva“, a declarat Ecaterina Andronescu, citată de RFI.

Ecaterina Andronescu a fost unul dintre parlamentarii PSD care n-a votat programul moțiunii propus de Florin Iordache care ar fi dorit ca dezbaterile să aibă loc sâmbătă. Deși a motivat că a fost vorba de un accident, nu a putut împiedica speculațiile referitoare la intenția sa de a pleca din partid.