Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL în Parlament: „Lipsa dumneavoastră de inteligenţă a depăşit graniţele ţării”
SCANDAL în Parlament: „Lipsa dumneavoastră de inteligenţă a depăşit graniţele ţării”

SCANDAL în Parlament: „Lipsa dumneavoastră de inteligenţă a depăşit graniţele ţării”

Solicitarea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a ministrului Rovana Plumb a iscat o ceartă în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Social-democratul Eugen Nicolicea și liberalul Cătălin Predoiu au avut o discuție aprinsă și s-au jignit reciproc.

Întreaga discuţie a plecat de la discutarea perioadelor de care au nevoie deputaţii jurişti să analizeze solicitarea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului Rovana Plumb şi pe cea a întocmirii raportului, în varianta președintelui Comisiei juridice, deputatul PSD, Eugen Nicolicea, fiind nevoie de aproape 30 de zile, potrivit adevarul.ro.

Nicolicea a opinat că „un fost ministru trebuie să vorbească după ce se documentează”.

În schimb, Predoiu a replicat că „Lecţiile dumneavoastră mă lasă rece, din mai multe motive, pe care nu le dezvolt. Eu ceea ce spun, şi e scris negru pe alb, e că Parlamentul a tergiversat orice discuţii, vot, orice avea legătură cu cererile Parchetului”.

„Nu le ştiţi. Aţi vorbit de urmărirea penală a unui deputat, nu ministru. Recunoaşteţi că habar n-aveţi şi apoi…”, i-a răspuns Nicolicea, dar Predoiu a susținut că „Impertinenţa, lipsa dumneavoastră de educaţie şi lipsa dumneavoastră de respect mă lasă rece. Credeţi-mă! Nu în această dezbatere doresc să intru (…) E evident pentru toată lumea că vreţi doar să trageţi de timp, dar asta nu se reflectă în niciun avantaj”.

Deputatul PSD i-a transmis că „Sunt convins că vă lasă rece. La Coduri, de exemplu, aţi făcut o anumită chestiune. Aţi luat bani să creaţi un proiect. Proiectul respectiv l-aţi băgat şi e aşa de bun că e nevoie să-l modificăm, din nou. Deputaţii nu au imunitate, domnule fost ministru. Discutăm acum de un fost ministru. Ştiu că vă lasă rece, şi pe mine mă lasă rece, mai ales când văd cine a condus Justiţia în ţara asta”.

Deputatul PNL i-a spus lui Nicolicea că „lipsa dumneavoastră de inteligență e egalată doar de lipsa de respect”.

„Cu asta am încheiat pentru toate inepţiile pe care le-aţi spus în această comisie şi toate jignirile pe care le adresaţi colegilor”, a adăugat Predoiu.

Însă comentariul său nu a rămas fără ecou, iar președintele Comisiei juridice a trecut la jigniri: „Nu ne mai ţigănim, că lipsa dumneavoastră de inteligenţă a depăşit graniţele ţării”

„Pur şi simplu faceţi de ruşine locul pe care îl ocupaţi”, i-a răspuns Predoiu.

Deputatul social-democrat a precizat că „Dumneavoastră nu aţi făcut doar locul de ruşine, ci aţi creat şi prejudicii pentru ţară”.

În replică, Predoiu a punctat că „Ceea ce spuneţi dumneavoastră e o mizerie de nedescris. Nu e deloc în conformitate cu adevărul”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.