Evenimentul Zilei > International > Scandal în Congresul SUA. Donald Trump, la un pas de a deveni istorie
Scandal în Congresul SUA. Donald Trump, la un pas de a deveni istorie

Scandal în Congresul SUA. Donald Trump, la un pas de a deveni istorie

Donald Trump este atacat furibund de democrați, în contextul dezbaterii amendamentelor cu privire la procedurile de punere sub acuzare a președintelui în funcție. Printre cei mai aspri critici se numără Joseph Kennedy III, nepotul lui John F. Kennedy. 

Donald Trump este acuzat că a exercitat presiuni asupra Ucrainei, pentru a deschide o investigație asupra rivalului său, democratul Joe Biden și că a obstrucționat Congresul SUA. În acest context, Camera Reprezentanților din Congresul SUA dezbate miercuri punerea sub acuzare a președintelui, informează BBC.

Democratul Joseph Kennedy III, nepotul fostului preşedinte american John Kennedy și totodată, unul dintre cei mai aspri critici ai președintelui în funcție, a explicat motivul pentru care a votat punerea sub acuzare a lui Trump.

„Astăzi voi vota pentru punerea sub acuzare a preşedintelui SUA şi vreau să ştiţi cu toţii de ce: a încălcat legile noastre, ne-a ameninţat securitatea, a abuzat de cea mai înaltă şi sacră funcţie din ţara noastră. Vreau să ştiţi că acest lucru nu mă face să mă simt bine, dar nu pot să nu mă gândesc la preţul pe care îl plăteşte ţara noastră, mă gândesc nu numai la infracţiuni, dar şi la pagubele colaterale generate de un preşedinte care foloseşte puterea ca pe o armă împotriva propriului său popor”.

Donald Trump, apărat de către Jim Baird

De partea cealaltă, republicanul Jim Baird i-a luat apărarea lui Trump. Acesta a contestat faptul că ar exista motive pentru declanşarea procedurii de punere sub acuzare a preşedintelui Trump.

„Astăzi este o zi tristă pentru America. În loc să ne ocupăm de soluţionarea problemelor la zi, Camera Reprezentanţilor a decis să îl discrediteze pe preşedintele Donald Trump şi rezultatele alegerilor din 2016. Faptele de aici sunt clare: preşedintele nu a comis nicio infracţiune, nu a încălcat nicio lege. A fost, încă de la început, un proces ascuns şi rău direcţionat”, a declarat Jim Baird.