Evenimentul Zilei > Politica > Scandal fără sfârșit. S-a solicitat anularea scrutinului electoral
Scandal fără sfârșit. S-a solicitat anularea scrutinului electoral

Scandal fără sfârșit. S-a solicitat anularea scrutinului electoral

Este departe de a fi stins scandalul de la alegerile locale din Mangalia. Unul dintre participanții la scrutin a solicitat anularea acestora.

 

Omul de afaceri și candidat independent, Mohammad Murad, a cerut anularea scrutinului din 27 septembrie și reorganizarea de noi alegeri în termen de două săptămâni, conform legii.

În cererea depusă la Biroul Electoral Central, omul de afaceri scrie că rezultatul votului a fost viciat cu ajutorul Poliției Mangalia, întrucât oamenii legii au arestat un susținător de-al său iar ulterior informat neoficial mass-media că a fost arestat chiar Mohammad Murad.

Astfel, el consideră că în perioada cât a planat situația de incertitudine, alegătorii săi au fost descurajați să vină la vot, la caea oră aflându-se în avantaj. Respectivul fake news a avut rolul de a întoarce soarta alegerilor, el clasându-se pe locul doi.

„Nu există nicio dovadă că sunt ilegalităţi. (…) Nu sunt arestat. Nu sunt motive. E vorba de un mod de a trata oameni diferiţi şi acest lucru mă intristează foarte mult”, a explicat Murad, candidat indepedent la Primăria Mangalia.

În acele momente el a afirmat că anunţul respectiv este fals şi l-a acuzat pe Cristian Radu că face orice pentru a-şi apăra scaunul.

„Este trist că o instituţie publică credibilă care se numeşte Primăria Mangalia să anunţe un anunţ fals total. Din nou dovedeşte că dacă mangalioţii nu ies la vot şi vor să se continue acest lanţ de minciuni, este o problemă majoră pentru toţi, nu doar pentru o parte dintre concetăţeni. Fac apel la toţi tinerii, ieşiţi la vot. Acest mod de a trăi de opt ani de zile va continua. E o persoană care nu cunoaşte nicio regulă de joc decât să îşi apere cu orice preţ actualul scaun”, a scris Murad, pe pagina sa de Facebook.

Omul de afaceri Mohamad Murad, candidat independent, s-a situat pe locul al doilea in cursa pentru Primaria Mangalia, după numararea a 81% din voturi, conform rezultatelor provizorii transmise BEC.

La Mangalia au fost 16.992 votanti, prezenta la vot fiind de 50.55%.
Dupa centralizarea a 81% din voturi, pe primul loc se afla Radu Cristian (PNL) cu 44% din voturi (6,056).
Omul de afaceri Mohammad Murad are un scor de 35.6% (4.903 voturi).

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: