Evenimentul Zilei > Sport > Scandal fără precedent. UEFA dă vina pe fanii lui Liverpool pentru întârzierea finalei Ligii Campionilor. „Au blocat turnicheții”
Scandal fără precedent. UEFA dă vina pe fanii lui Liverpool pentru întârzierea finalei Ligii Campionilor. „Au blocat turnicheții”

Scandal fără precedent. UEFA dă vina pe fanii lui Liverpool pentru întârzierea finalei Ligii Campionilor. „Au blocat turnicheții”

Finala Ligii Campionilor a fost întârziată cu 36 de minute din cauza incidentelor din afara stadionului. Mii de fani ai celor de la Liverpool nu au reușit să intre pe stadion fiind opriți de forțele de ordine. UEFA aruncă vina pe suporteri, în timp ce clubul englez cere o anchetă.

Pe Stade de France a fost o atmosferă senzațională. Fanii celor de la lui Real Madrid și Liverpool au umplut până la refuz stadionul și au făcut un spectacol uluitor.

Finala Ligii Campionilor a fost însă întârziată cu 36 de minute din cauza incidentelor din afara stadionului. Fanii englezi s-au îmbulzit la intrare, iar forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. UEFA a remis un comunicat în care anunță că vina pentru tot ce s-a întâmplat la Paris o poartă miile de suporteri englezi care au blocat turnicheții. Mulți ar fi avut și bilete false.

Forțele de ordine au anunțat că sâmbătă seara au reținut 68 de persoane.

„În perioada premergătoare meciului, turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false. Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion. UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal” se arată în comunicatul UEFA.

„Mii de suporteri britanici, fără bilete sau cu bilete false, au intrat cu forţa şi, în unele cazuri, au abuzat stewarzii. Le mulţumesc forţelor de ordine mobilizate în această seară (n.red. – sâmbătă seara), în acest context dificil”, a comentat și ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

Liverpool cere o anchetă

După scandalul de la finala Ligii Campionilor, clubul Liverpool a cerut o anchetă.

„Suntem extrem de dezamăgiţi de problemele de la intrarea pe stadion, cu care s-au confruntat fanii lui Liverpool, în această seară, pe Stade de France şi de ruperea perimetrului de securitate. Acesta este cel mai important meci din fotbalul european, iar suporterii nu ar trebui să fie nevoiţi să trăiască scenele la care am asistat în această seară. Am solicitat o anchetă oficială privind cauzele acestor probleme inacceptabile”, este comunicatul remis de club.

Real Madrid a câștigat cu 1-0 meciul cu Liverpool și și-a trecut în palmares al 14-lea trofeu în această competiție.