Potrivit www.bzi.ro, cei doi sunt asociați, de mai mulți ani, la firma IGS CO Srl, una dintre cele mai mari firme de pază din Moldova, însă de curând lucrurile au luat o turnură neplăcută, care a culminat ieri cu intervenția mascaților.

Astfel, Mihaela Dohanică, directorul economic al firmei, suspectată că ar fi furat din societate aproximativ 200.000 de lei, cel mai probabil în complicitate cu Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan, a depus ieri o plângere penală, pentru lovire și amenințare, pe numele deputatului Adăscăliței.

Dohanică îl acuză pe deputatul ieșean că se implică în treburile societăţii, deşi statutul de parlamentar nu-i permite, Constantin Adăscăliței acuzând că de fapt este șantajat de partenerii săi, care vor să-l facă să-și cedeze partea.

"Închizând uşa, Adăscăliţei Constantin a început să mă înjure într-un mod golănesc, făcându-mă curvă, panaramă, să mă ameninţe că-mi va distruge familia şi «tot neamul meu», că mă va urmări atât pe mine, cât şi pe fraţi, părinţi, că va pune pe alţii «să-mi arate cine este el». Deşi i-am solicitat să mă lase în pace pentru că eu nu am nicio vină şi nu am făcut altceva decât să apar interesele firmei, acesta m-a scuipat de nenumărate ori, făcându-mă de fiecare dată “curvă proastă” şi încercând să mă ţintească în ochi", a povestit Mihaela Dohanica, citată de "Bună ziua Iași. adăugând că ar fi fost lovită, împinsă în pereteși privată de libertate.

Adăscăliţei: "Mă şantajează"

la rândul său, Constantin Adăscăliţei o acuză că, împreună cu fostul administrator, i-ar fi pus camere şi microfoane în biroul de asociat al firmei deţinut de Adăscăliţei pe stradă Octav Băncilă.

"Mă surprinde inconştienţă acestei persoane care a fraudat societatea SC IGS CO SRL prin cheltuieli fictive şi contracte nereale de aproximativ două miliarde lei. În fapt, Dohanica Mihaela a construit un plan de discreditatre a persoanei mele publice ce-l are în spate pe fostul administrator Isloi Constantin pe care Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţilor l-a revocat din funcţie, precum şi pe Fabian Schwartzenberg – fratele fostului meu asociat Elan Schwartzenberg, care în ultimele luni cu ajutorul lor mă şantajează să cesionez forţat cele 50 de părţi sociale pe care le deţin la o altă firma, SC RLC Trident SRL, împreună cu Nadolu Ioana (interpusă lui Elan) pentru a nu le pune sechestru Direcţia Naţională Anticorupţie, dat fiind dosarele de evaziune fiscală în care sunt implicaţi la nivel naţional", a declarat ieri Constantin Adăscăliţei.

Detalii despre întreaga poveste puteți citi pe www.bzi.ro.

Te-ar putea interesa și: