SCANDAL DE PROPORŢII în industria auto. Compania General Motors este acuzată de moartea a 13 persoane. Maşinile se opresc în mers, rămân fără frâne şi direcţie

SCANDAL DE PROPORŢII în industria auto. Compania General Motors este acuzată de moartea a 13 persoane. Maşinile se opresc în mers, rămân fără frâne şi direcţie

Compania General Motors este acuzată de moartea a 13 persoane, care ar fi decedat în urma acidentelor produse din cauza defecţiunilor autoturismelor pe care le fabrică. Cazul este anchetat de o comisie din Congresul SUA şi de Departamentul Justiţiei, în contextul suspiciunilor că problemele maşinilor nu au fost remediate din cauza costurilor ridicate, iar compania ar fi încercat chiar să muşamalizeze incidentele.

General Motors este cel mai mare producător auto american, numărul 2 la nivel global, însă scandalulurile în care a fost implicat în ultima perioadă i-a afectat imaginea, motiv pentru care acţiunile companiei au scăzut cu 19% de la începutul acestui an şi sunt într-o continuă coborâre.

În ultimii ani, presa străină a titrat pe primele pagni ale ziarelor problemele cu care compania se confruntă. Astfel, General Motors a rechemat pentru reparaţii 2,6 milioane de autovehicule la nivel global pentru mai multe defecţiuni apărute începând din anul 2001, care au provocat numeroase accidente, printre care şi 13 morţi.

Costurile acestor reparaţii se ridică, potrivit GM,  preliminar, la 1,3 miliarde. Producătorul american avertizează că ar putea înregistra cea mai mare pierdere din ultimii patru ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele care au intrat în posesia unui autoturism produs de Generals Motors au întâmpinat dificultăţi după ce au început să conducă autovehicolul. Acesta a fost şi cazul persoanelor decedate, care au decedat în urma unor accidente produse de mai multe incidente. Spre exemplu, multora li s-a oprit maşina pe loc, nu au mai putut apăsa pe frână sau cheia de contact s-a blocat în autoturism. Potrivit Dailymail.co.uk, această problemă putea fi rezolvată cu 57 de cenţi, numai că situaţia nu este atât de simplă, întrucât costurile sunt mai mari, fiind vorba de milioane de maşini.

Culmea este că oficialii companiei nu răspund de moartea celor 13 oameni, deşi rudele i-au dat în judecată, iar cazul a ajuns în atenţia Congresului SUA. Mai mult, compania Generals Motors, în 2009, şi-a declarat falimentul şi s-a mutat pe altă firmă. Acest lucru înseamnă că persoanele care au decedat sau au avut probleme cu maşinile până în 2009 nu se vor alege cu nimic, deoarece firma nu mai există.

Directorul general al companiei, Mary Barra, care a ocupat postul în 2012, a declarat în faţa comisiei din cadrul Congresului SUA că nu ştia despre problemele reale ale GM şi că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat.

Din păcate, defecţiunile pe care autoturismele pe care Generals Motors nu sunt sunt doar cele amintite mai sus. Potrivit unui studiu, din cauza proastei fabricări sunt probleme şi cu airbag-ul autoturismelor produse în perioada 2003-2007, 303 persoane îşi pot pierde viaţa.

De-a lungul timpului s-au făcut tot mai multe plângeri cu privire la defecţiunile autoturismelor  Saturn Ion, Cobalt, Chevrolet Cobalts, Pontiac G5s şi Pontiac Pursuits.