Scandal cu români carantinați în Germania. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene

Scandal cu români carantinați în Germania. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene

După revolta izbucnită la abataorul concernului Tonnies din localitatea Gutersloh, unde peste 650 de români au fost infectați cu noul coronavirus, un alt scandal a izbucnit într-un bloc locuit tot de români.

Aceștia se află în carantină, într-un blocsituat la 200 de kilometri de abatorul din Gutersloh. Ei sunt printre cei 700 de oameni plasați în carantină într-un complex rezidențial. Măsura a fost luată după ce în imobil au fost depistate nu mai puțin de 120 de cazuri de coronavirus. Locatarii, anunțați în ultima clipă că nu mai au voie să iasă din casă, au atacat forțele de ordine.

Românii au aruncat cu pietre și cu obiecte din casă, inclusiv un calculator, în direcția polițiștilor veniți să înconjoare cu garduri metalice intrarea în complexul rezidențial. Erau nemulțumiți că vestea intrării în carantină nu le-a fost comunicată înainte de impunerea efectivă a restricțiilor.

„Oamenii n-au mâncare, avem copii mici. Trebuie să cumpărăm medicamente, lapte, scutece. Sunt și câte șase copii într-o singură locuință. Uitați, ea e sora mea, trebuie să împartă un fruct cu șase copii”, a reclamat un bărbat, citat de Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel puțin 100 de oameni au încercat să rupă cordonul de securitate, alții au vrut să escaladeze gardurile, iar scutierii au folosit gaze lacrimogene. Întreaga clădire de apartamente va rămâne închisă cel puțin până pe 25 iunie.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că reprezentanţii Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a lua măsurile necesare în cazul muncitorilor de la abatorul din Gutersloh.

”Cu privire la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanţii Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania angajatoare pentru a solicita luarea de măsuri pentru gestionarea situaţiei create şi a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana şi alte bunuri de strictă necesitate”, se arată într-un comunicat al MAE.