Scad tarifele în roaming. VEZI cât vei plăti în afara ţării

Scad tarifele în roaming. VEZI cât vei plăti în afara ţării

Operatorii de telefonie mobilă din România vor reduce tarifele pentru convorbirile în roaming, începând de mâine, conform normelor europene. Astfel, un apel în roaming nu va costa mai mult de 35 eurocenţi/minut, fără TVA, iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 11 eurocenţi/minut, fără TVA, anunţă Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Noile tarife se aplică pentru servicii de voce atunci când utilizatorii se află în roaming într-un alt stat membru UE sau în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, precizează ANCOM.

Toţi operatorii din România au anunţat deja că vor respecta noile tarife. Aplicarea noilor tarife pentru apeluri se face automat şi gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi folosesc planurile tarifare de bază, adică cele cărora li se aplică eurotariful, neimplicând încheierea unui abonament suplimentar, sau alte costuri. Aceste planuri tarifare pot fi combinate cu oricare alte planuri tarifare.

Aceste tarife maximale reprezintă plafonul pe care furnizorii sunt obligaţi să-l respecte în planul tarifar standard de servicii de roaming pe care îl pun la dispoziţia clienţilor, ei putând în acelaşi timp să ofere şi alte tipuri de planuri tarifare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din acest motiv, autorităţile vă recomandă să analizaţi oferta furnizorului propriu înainte de a pleca în călătorie, pentru a alege planul tarifar care vi se se potriveşte cel mai bine.

Comisia Europeană se află în proces de revizuire a Regulamentului privind roamingul în reţelele internaţionale, un nou regulament urmând să fie dezbătut în perioada următoare.