Scad infectările cu SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, conform datelor furnizate de CNCAV, ca urmare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 aflată în derulare.
Scad infectările în rândul personalului medical, conform datelor furnizate de CNCAV.
Procentul infecțiilor cu SARS-CoV-2 a scăzut substanțial în rândul personalului medical după începerea campaniei de vaccinare. Informațiile au fost prezentate pe pagina de Facebook RO Vaccinare.
Conform unei postări de pe pagina respectivă, procentul infectării cu coronavirusul, în rândul cadrelor medicale, s-a redus cu 87,7%.
„Impactul vaccinării în cadrul acestui grup populațional poate fi observat printr-o scădere substanțială a ratei de incidență a cazurilor de COVID-19, cu peste 87,7% în ultimele patru săptămâni. Acest fapt înseamnă beneficii considerabile în reducerea infecției cu SARS-Cov-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social. Media cazurilor noi săptămânale a scăzut de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.
Conform sursei citate, din cele 250.000 de persoane eligibile, până pe 14 februarie au fost vaccinate cu ambele doze aproximativ 90%.
„Din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, până în data de 14 februarie 2021 au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin 89.96% dintre acestea (98.84% cu o doză)”, se arată în postare.
Scad infectările în rândul personalului medical
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că în România vaccinarea anti-COVID şi-a dovedit „eficienţa şi siguranţa”. El a estimat că astfel, prin vaccinare va fi oprită și pandemia.
„Avem rezultate care confirmă de fapt un lucru extraordinar de important. Vorbim despre faptul că vaccinarea şi-a dovedit în România eficienţa şi siguranţa. Astfel că peste 90% din personalul medical a fost vaccinat şi cu cea de-a doua doză. Dacă ne uităm pe datele pe care le avem, se constată o scădere cu peste 87% în ultimele patru săptămâni a infectărilor cu SARS-COV-2 în rândul personalului medical. Acest lucru spune că vaccinarea este sigură, că vaccinarea este eficientă şi că vaccinarea va opri pandemia”, a afirmat Baciu.
Încă o tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România
Un număr 163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi, 18 februarie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.
Dozele de vaccine vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare. În perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino este autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România. Este autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.