Satelitul american se prăbuşeşte.VEZI ce ţară europeană e în alertă

Satelitul american se prăbuşeşte.VEZI ce ţară europeană e în alertă

Autorităţile italiene sunt în alertă maximă, după ce, încă de ieri, experţii au avertizat că fragmente ale satelitului neoperaţional al NASA, de dimensiunea unui autobuz, cântărind peste 6 tone, ar putea să se prăbuşească pe teritoriul Italiei. Conform calculelor specialiştilor, resturile satelitului american ar putea cădea în regiunile Liguria, Toscana şi Emilia Romagna, relatează ziarul "La Stampa". A fost format un comandament de urgenţă, iar posturile locale de radio îi sfătuiesc pe oameni să nu iasă din case.

Simulările computerizate i-au determinat pe experţii Agenţiei spaţiale italiene să anunţe că fragmente ale satelitului, ce nu se vor dezintegra în straturile superioare ale atmosferei, ar urma să cadă pe teritoriul acestei ţări în jurul orei locale 19:00.  Unităţi ale Serviciului naţional de protecţie civilă din nord-vestul Italiei au fost plasate în stare de alertă sporită în zonele cu risc.

Posturile de radio locale au recomandat oamenilor să nu-şi părăsească locuinţele pe parcursul perioadei de risc crescut", cu începere de astăzi, ora locală 14:00, estimându-se că pericolul va trece puţin după miezul nopţii.

"Resturile" satelitului aparţin guvernului SUA

Ne puteți urmări și pe Google News

NASA anunţa ieri că fragmente ale satelitului neoperaţional nu vor cădea  pe teritoriul Americii de Nord.Satelitul se afla ieri pe orbită la o altitudine de 185-195 kilometri de Pământ.  Mişcările satelitului, care din 2005 nu mai este operaţional, sunt urmărite îndeaproape de către experţi ai Centrului comun pentru operaţiuni spaţiale din SUA, de la baza forţelor aeriene americane Vandenberg (California).

În plus, oficialii Agenţiei spaţiale americane au cerut celor care ar ajunge să intre în contact cu resturile satelitului să nu le atingă, nu pentru că ar fi toxice sau inflamabile, ci pentru că sunt ascuţite. Şi, nu în ultimul rând, "pentru că aparţin guvernului american", au precizat oficialii NASA.