Revoltă în televiziunea publică, unde angajaţii cer înlocuirea imediată a şefei interimare a Direcţiei de ştiri, Mădălina Rădulescu, şi organizarea concursului pentru ocuparea postului.
16 jurnalişti ai departamentului au înaintat o scrisoare în acest sens directorului general al TVR, Alexandru Sassu, şi membrilor Consiliului de Administraţie, invocând lipsa de responsabilitate şi profesionalism a Mădălinei Rădulescu, care ar fi condus la „audienţa catastrofală şi lipsa de notorietate” a jurnalelor. Semnatarii scrisorii susţin că politica editorială promovată de şefa Direcţiei de ştiri este „cine nu-i cu noi, e împotriva noastră”, argumentele profesionale rezumânduse la „aşa vreau eu!”.
Ziariştii menţionează două episoade considerate „doar vârful aibergului de incompetenţă şi ilegalitate în care a fost transformată Direcţia ştirilor”: invitarea lui Liviu Dragnea (PSD) la o dezbatere care s-a transformat într-una electorală, deşi campania se încheiase, precum şi prezentarea ca „posibilă viitoare colegă” a Simonei Pătruleasa, crainică de ştiri sportive. „Nu există o strategie legată de publicul-ţintă căruia ne adresăm. Există în schimb o politică de personal clientelară, sunt promovate în posturile de decizie şi încurajate doar persoanele considerate de încredere şi care nu au opinie de cum trebuie realizat un material sau un jurnal”, susţin semnatarii scrisorii. Faci puţin ca să nu deranjezi pe nimeni Jurnaliştii atrag atenţia asupra deprofesionalizării Departamentului de ştiri, reporterii fiind „aduşi în situaţia unor funcţionari presaţi insistent să-şi facă orele în redacţie”. „Principiul care guvernează este să faci cât mai puţin ca să nu deranjezi pe nimeni”, arată semnatarii scrisorii. Mai mult, susţin ei, „au apărut metode de lucru noi”.
Astfel, unele materiale au fost tăiate în timpul emisiei, iar altele chiar scoase, deşi fuseseră anunţate şi promovate în prealabil. Jurnaliştii din Direcţia de ştiri a TVR atrag atenţia şi asupra numirilor unor colaboratori externi în posturi importante, deşi acest lucru poate fi făcut doar în condiţiile în care se demonstrează că nu există resurse interne. „Astfel de analize nu au fost făcute niciodată, pentru că riscau să probeze contrariul”, arată contestatarii Mădălinei Rădulescu.
Ei adaugă faptul că aceste probleme îi sunt probabil străine lui Alexandru Sassu, de vreme ce, de doi ani de când e directorul TVR, nu a participat la nicio întâlnire cu angajaţii Direcţiei de ştiri. Semnatarii scrisorii îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia existentă cu atât mai mult cu cât în contextul alegerilor prezidenţiale „climatul politic va fi infinit mai fierbinte şi mai favorabil presiunilor la adresa televiziunii publice”. No comment Mădălina Rădulescu nu a dorit, potrivit HotNews, să comenteze situaţia din Direcţia pe care o conduce. Totodată, reponsabilii cu comunicarea ai TVR au confirmat, pentru HotNews, primirea scrisorii şi au precizat că este semnată de 16 membri ai echipei editoriale, din cei aproape 200 de angajati ai Departamentului ştiri, unde „110 sunt jurnalişti”. Pe de altă parte, surse din TVR susţin că un alt conflict e pe cale să izbucnească, cea vizată de această dată fiind şefa de la Externe, Cristina Liberis.