5 februarie

Șase cupluri astrologice… interesante! HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 5 februarie s-au născut William Burroughs, Charlotte Rampling, John Boyd Dunlop, Hiram Stevens Maxim, H.R. Giger, John Carradine, Andreas Papandreu, Irina Eliade, Gheorghe Hagi, Mircea Romcescu, Andrei Zincă.

 

Pe 5 februarie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfintele Agata şi Teodula. Nimic în ”Kalendar”. Încă o zi plină de muncă, fără conotaţii tradiţionale.

 

Creştinismul a fost învinuit adesea de misoginism şi că nu a acordat femeii locul meritat. Prostii atee și o să vă spun de ce. Iată, astăzi, o pomenim pe Sf. Mc. Agata. „Era în cetatea Panormului o fecioară foarte frumoasă, anume Agata, născută din părinţi de neam bun şi bogat”. (Vieţile Sfinţilor)

 

Ce frumos nume, Agata! Care religie, spuneţi-mi una dintre cele 137 de pe Pământ sau măcar numai din islam sau budism, ei bine, care religie mai spune că unul din motivele sanctificării a fost că femeia, fecioara respectivă, a fost foarte frumoasă!

 

Studiul frumuseţii feminine, căutarea stadardelor perfecţiunii, a fost o permanenţă în istoria umanităţii. Dar, după cum se arată în „Het Laatste Nieuws”, cotidianul neerlandez (adică de limbă flamandă) care apare în Belgia, au fost multe mode în istorie în ceea ce priveşte frumuseţea feminină. Vă povesteam, recent, despre Ivan Antonovici Egremov și de ”Coroana Neagră” unde sunt menționate canoanele frumuseții feminine. Spuneam că nu mai găsesc cartea prin bibliotecile mele de pe două continente. Așa că unul dintre domniile voastre mi-a trimis cartea PDF. Ii mulțumesc tare mult, este o placere rara sa citești, sau să recitești a suta oară, aceasta carte. Totuşi sunt câteva particularităţi se pare, universale, spune cotidianul: simetria feţii şi a corpului, proporţie plăcută a membrelor, a trunchiului şi a capului. Ochi mari, sprâncene şi gene dese, păr abundent, dar fără urmă de păr pe corp. Figură triunghiulară, gură mică, buze cărnoase, dinţi perfecţi. Nas caucazian, grecesc sau luteţian – este vorba de un nas fin, dar nu mic, teşit ca la africani, nas care lasă o cantitate mare de aer să fie aspirată. Mâini şi urechi mici, tălpi proporţionate, fără platfus. Greutate potrivită, dar nu trebuie să se vadă „nici oasele, dar nici muşchii”. Piele catifelată! Unghii roz, lucioase, tari! Atitudine muşchiulară tonică. Atribute sexuale evidente şi ferme. O atitudine dreaptă, cu coloana vertebrală bine cambrată, miros corporal plăcut, sănătos.

 

Sunteţi frumoase, dragi lupine, padawane şi hobbite?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: