Sarkozy contraatacă. NU sunt PROBE, o să TRIUMFE ONOAREA SA. Este victima unor BANDE TICĂLOASE

Sarkozy contraatacă. NU sunt PROBE, o să TRIUMFE ONOAREA SA. Este victima unor BANDE TICĂLOASE

Nicolas Sarkozy s-a apărat cu vigoare aseară la TF1, promiţând să facă să triumfe onoarea sa, victimă a ticăloşiei bandei lui Gadafi şi a Mediapart, după acuzaţiile de finanţare libiană a campaniei sale din 2007.

''Eu sunt dator francezilor adevărul: eu nu le-am trădat niciodată încrederea'', a declarat el la telejurnalul de la ora 20, exprimându-şi ''profunzimea indignării sale''. ''Eu sunt acuzat de vorbele spuse de un dictator căruia noi i-am distrus regimul de teroare'' în 2011, a spus Sarkozy adăugând că ''pentru acuzaţii nu există nici cel mai neînsemnat element al vreunei probe'' împotriva sa în acest dosar.

El n-a avut cuvinte suficient de dure pentru ''monstruozităţile proferate de Gadafi şi banda sa de asasini, criminali şi delicvenţi'', pentru ''sinistrul'' intermediar franco-libanez Ziad Takieddine pe care l-a întâlnit de două ori, atacând site-ul de informaţii Mediapart şi pe patronul acestuia Edwy Plenel.

''Voi termina această bandă, voi face ca să triumfe onoarea mea'', chiar dacă acest lucru va dura un an, cinci ani, zece ani. ''Este vorba de Franţa, de şeful Statului care au fost atacaţi''. ''Politica s-a terminat'' a adăugat în plus bătrânul fost preşedinte al Republicii exprimându-se pentru prima dată într-o manieră atât de categorică asupra subiectului, după eşecul său la alegerile pentru primar al Parisului din partea dreptei, în 2016.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Le Monde, mai mulţi demnitari ai regimului Gadafi ar fi depus mărturii recente confirmând bănuielile de finanţare ilicită. Takieddine a asigurat că a remis între sfrşitul lui 2006 şi începutul lui 2007 trei valize conţinând 5 milioane de euro provenind de la regimul Gadafi penru Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, ca şi şefului său de cabinet, Claude Guéant. Alţi demnitari libieni dezmint totuşi această finanţare din partea Libiei lui Gadafi, pe care preşedintele francez l-a primit cu mare pompă la Elysée în 2007. Se pare că şi de aici au pornit bănuielile, notează AFP.

Având în vedere că împotriva lui Sarkozy există mai multe acuzaţii, unele mai vechi, e de aşteptat ca ancheta ca şi comentariile care-l privesc să dureze o lungă perioadă.