Sarkozy cheamă Franţa la urne

Sarkozy cheamă Franţa la urne

Liderul de la Elysée le promite francezilor că îi va consulta în legătură cu situaţia imigranţilor şi obligaţiile şomerilor. Condiţia: să fie reales în primăvară.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, are programată prima întâlnire cu alegătorii pe 19 februarie, la Marsilia. El s-a lansat însă deja în campania pentru cel de-al doilea mandat, printr-un interviu care va apărea astăzi în "Le Figaro Magazine".

Pe fondul apariţiei tot mai multor sondaje care arată că principalul său rival, socialistul François Hollande, l-ar învinge în ambele tururi ale prezidenţialelor din aprilie şi mai, Sarkozy anunţă că vrea să organizeze referendumuri pentru a afla opinia populaţiei în legătură cu două probleme importante pentru electoratul de dreapta: drepturile imigranţilor şi obligaţiile şomerilor. "Spre deosebire de domnul Hollande, eu nu sunt pentru reglementarea situaţiei străinilor aflaţi pe teritoriul Franţei fără permis de şedere", a ţinut să precizeze Sarkozy.

El mai propune şi înăsprirea regulilor pentru străinii care obţin drept de sejur prin căsătoria cu cetăţeni francezi. Potrivit cotidianului britanic "Daily Telegraph", aceste mesaje sunt adresate, în special, alegătorilor extremei drepte, ale căror voturi l-au ajutat pe Nicolas Sarkozy să câştige primul mandat la Elysée, în 2007. Referindu-se la acordarea in demnizaţiei de şomaj, şeful statului francez a vorbit despre "o schimbare profundă, o formă de revoluţie".

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic, dacă Sarkozy este reales şi populaţia votează, ulterior, în favoarea propunerilor liderului francez, orice şomer va fi obligat ca, în schimbul indemnizaţiei, să participe la cursuri de calificare sau de recalificare. "La finalul cursului, şomerul va fi obligat să accepte primul loc de muncă oferit", a explicat Nicolas Sarkozy.

Fără căsătorii între homosexuali

Tot în interviul pentru "Le Figaro Magazine", preşedintele Franţei s-a pronunţat împotriva legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

"În aceste vremuri în care societatea noastră are nevoie de repere, cred că nu trebuie să stricăm imaginea acestei insituţii sociale esenţiale, care este căsătoria", a subliniat Nicolas Sarkozy. CITIŢI ŞI:

  • Sarko, votat de Merkel. Socialiştii se agită
  • Impuls electoral de la Merkel pentru Sarkozy: ”Îl susțin pe toate planurile”
  • Nici vorbă de AUSTERITATE. Cât cheltuiește președintele Sarkozy pe mâncare și pe mașini