Sarko, soţul Carlei Bruni, vine maine in România

Sarko, soţul Carlei Bruni, vine maine in România

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, s-a căsătorit ieri cu fostul fotomodel italian Carla Bruni. Prima vizită oficială a acestuia după solemnul eveniment va fi în ţara noastră. E primul preşedinte din istoria Franţei care se căsătoreşte în timpul mandatului.

Vestea conform căreia Carla Bruni este noua primă-doamnă a Franţei a fost anunţată de postul de radio francez RTL. Astfel, Nicolas Sarkozy va sosi mâine la Bucureşti în calitate de bărbat însurat cu fostul fotomodel de orgine italiană. Programul primei vizite a actualului preşedinte francez constă într-o adresare în faţa Parlamentului României, iar după cuvântarea lui Sarkozy, cele două Camere reunite vor dezbate şi adopta Tratatul de la Lisabona, privind reforma Uniunii Europene.

Vizita oficială a proaspăt însuratului preşedinte francez mai prevede şi semnarea unui parteneriat strategic, care nu va cuprinde, însă, şi semnarea unui acord comercial cu România, din cauza acuzaţiilor de corupţie aduse ţării noastre în trecut, a precizat o sursă citată de AFP. Fără acorduri comerciale „Numeroase critici au fost adresate în trecut României din cauza nivelului său de corupţie, ar fi mai bine pentru noi să disociem această vizită, dominată de semnarea unui parteneriat strategic, de orice acord comercial“, informează Mediafax, citând o sursă din cadrul preşedinţiei franceze. Preşedintele Traian Băsescu va avea o întrevedere cu omologul său francez, urmată de un prânz. Desfăşură torul vizitei include şi o întâlnire cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, la Palatul Parlamentului. Vizita din România va fi prima ieşire oficială în public a lui Sarkozy în calitate de bărbat însurat cu Carla Bruni. Ceremonie intimă

Căsătoria a fost oficiată ieri-dimineaţă, în jurul orei 11.00 (12.00, ora României), la Palatul Élysée, iar martori la ceremonie, din partea preşedintelui, au fost Nicolas Bazire, director al grupului LVMH (care deţine, printre altele, prestigioasele mărci Dior, Fendi sau Luis Vuitton) şi colaborator al fostului prim-ministru francez Edouard Balladur, şi Mathilde Agostinelli, şefa Departamentului de comunicare a reprezentanţ ei Prada în Franţa, din partea Carlei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că Nicolas Sarkozy şia anulat vizita pe care o programase la o bază militară pentru a depune jurămintele maritale. Potrivit BBC, cel care a anunţat vestea căsătoriei dintre Nicolas, 53 de ani, şi Carla, 40 de ani, a fost chiar persoana care a oficiat ceremonia, François Lebel, primar al celui de-al optulea arondisment din Paris, unitate teritorialadministrativă din Franţa. Mireasa a purtat rochie albă Acesta a declarat pentru postul de radio francez Europe-1 că „mireasa a purtat o rochie albă şi arăta minunat, ca de obicei, dar nici mirele nu arăta rău“. Lebel a mai adăugat că mirii au preferat să aibă o ceremonie intimă, simplă. „În ochii mirilor se citea foarte multă afecţiune. Din punct de vedere istoric, este prima dată când un preşedinte francez se căsătoreşte în exerciţiul funcţiunii şi tot o premieră o constituie faptul că nunta a avut loc la Palatul Élysée“, a subliniat acesta pentru Europe-1.   „Ceremonia a avut loc la etajul întâi al Palatului Élysée, într-un salon, în prezenţa a 20 de persoane, din care au făcut parte câţiva membri ai familiilor celor doi şi prieteni apropiaţi. Totul s-a desfăşurat firesc şi a durat aproximativ 20 de minute. Le doresc mult noroc!“, a declarat Richard Lebel. Acesta a mai menţionat că ultimul şef de stat care s-a căsătorit în exerciţiul funcţiunii a fost Napoleon al III-lea, şi, înaintea lui, Napoleon I. Nicolas Sarkozy se află la cel de-al treilea mariaj.

Acesta a mai fost însurat cu Marie-Dominique Culioli, cu care are doi fii - Pierre, născut în 1985, şi Jean, născut în 1987, iar a doua soţie a fost Cecilia Ciganer- Albeniz, de care a divorţat în luna octombrie a anului trecut, după un mariaj zbuciumat, presărat cu despărţiri şi împăcări. Cei doi au un băiat, Louis, în vârstă de 10 ani. Palatul Élysée a refuzat să comenteze ştirea mariajului dintre preşedintele francez şi logodnica sa. Vizitele oficiale, motiv de grabă? Cotidianul britanic „Telegraph“ pretinde că nunta a avut loc atât de repede deoarece luna viitoare preşedintele francez va întreprinde o vizită în Marea Britanie, unde o va întâlni pe Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor, iar faptul că ar putea fi prezent acolo singur l-ar fi stânjenit pe şeful statului. Aceeaşi publicaţie lansează şi speculaţia conform căreia la ceremonie a luat parte şi fostul premier britanic Tony Blair, care se află la Paris în aceste zile, „cu scopul participării la o întâlnire“.

DIVORŢUL

Cecilia, fosta primă-doamnă, l-a ajutat în campania electorală

> Mariajul dintre Cecilia şi Nicolas, început în 1996, s-a încheiat după 11 ani, dintre care ultimii doi au fost cei mai zbuciumaţi.

> Familia Sarkozy s-a reunit apoi brusc, în 2006, viitorul preşedinte francez scriind în cartea sa, „Mărturisiri“, că „Eu şi Cecilia ne-am reunit pentru totdeauna; nu ne putem despărţi“. > Totuşi, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, doamna Sarkozy nu a votat, iar de atunci a dispărut de la braţul soţului său.

ARTISTA

Carla, o fire libertină

Actuala primă-doamnă a Franţei şi-a mutat bagajele la Palatul Élysée de câteva săptă- mâni. Aceasta a fost primită la noua reşedinţă cu un studio de înregistrări special amenajat, unde să-şi poată compune melodiile pentru un nou album, pentru că doamna Sarkozy este o cântăreaţă apreciată. Se pare că fostul fotomodel a fost cerut în căsătorie de pre- şedinte în timpul excursiei întreprinse în Egipt, propunerea venind chiar de Crăciun.   În acea perioadă a fost zărit pe inelarul Carlei un inel cu un diamant în formă de inimă, dăruit de Sarkozy. Presa nu e ezitat să comenteze pe marginea acestui subiect, deoarece şi fosta doamnă Sarkozy, Cecilia, deţine, la rândul său, un inel identic. Ritual ca la carte Speculaţiile despre o căsătorie iminentă au fost alimentate în acea perioadă chiar de mama Carlei, Marisa Tedeschi Bruni, care a declarat că însuşi preşedintele i-a cerut mâna fiicei sale. „Iam spus: «Domnule preşedinte, nu am niciun motiv să refuz». Carla trăieşte o adevărată poveste de dragoste şi face un cuplu frumos cu Nicolas Sarkozy“. O italiancă bogată Carla Bruni s-a născut pe 23 decembrie 1968 la Torino, în Italia, iar de la vârsta de 5 ani a fost crescută în Franţa. A urmat studiile în Elveţia, la un pension, iar mai târziu, s-a mutat la Paris pentru a studia arta şi arhitectura, însă a renunţat la şcoală la vârsta de 19 ani pentru a lucra ca fotomodel „cu normă întreagă“.

Mama sa este pianista Marisa Borini, căsătorită cu industria- şul Alberto Bruni Tedeschi. La 19 ani devine protagonista campaniei publicitare pentru marca de blugi Guess, după care au urmat oferte din partea celor mai cunoscute nume din industria modei: Dior, Paco Rabanne, Sonia Rykiel, Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, Chanel sau Versace. Anii ’90 au surprins-o în topul celor mai bine plătite fotomodele ale lumii, câştigând 7,5 milioane de dolari pe an.

Citiţi şi:  Doamnele de la Palatul Élysée