Sânge rece pentru Grindeanu. Puțini știu ce a făcut premierul când Dragnea îi forța debarcarea

Sânge rece pentru Grindeanu. Puțini știu ce a făcut premierul când Dragnea îi forța debarcarea

Premierul Sorin Grindeanu a avut mai multe întâlniri importante, astăzi, deși criza politică generată de PSD-ALDE a încins întreaga țară.

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, la Palatul Victoria, care efectuează o vizită în România, pe agenda discuţiilor aflându-se colaborarea bilaterală în domeniul apărării şi în cadrul NATO, potrivit unui comunicat de presă. 

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a afirmat că Marea Britanie este interesată să coopereze cu ţările UE în domeniul securităţii şi apărării, chiar şi după Brexit.

De asemenea, premierul a discutat, astăzi, la Palatul Victoria, despre dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale cu o delegaţie condusă de prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, l-a felicitat pe premierul Sorin Grindeanu pentru decizia anunţată miercuri seară de a nu demisiona din funcţie.

„Felicitări pentru decizia de aseară (de a nu demisiona din funcţia de prim-ministru al României - n.r.)", i-a transmis premierul Landului Saxonia lui Sorin Grindeanu în debutul întrevederii oficiale pe care aceştia au avut-o la Palatul Victoria, potrivit unei înregistrări video care a fost postată, astăzi, pe site-ul Guvernului.

Premierul român a răspuns: "Nu e simplu, dar am trecut şi prin perioade...".

Grindeanu a mai avut o întrevedere și cu o delegaţie de oameni de afaceri germani, condusă de preşedintele Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est, Wolfgang Büchele.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, şeful Executivului a subliniat, în cadrul întâlnirii, că există „un portofoliu important al firmelor cu capital german care investesc în ţara noastră - 26.100 de societăţi şi un volum al investiţiilor de circa 5 miliarde de euro”.

La întrevederea de la Palatul Victoria au participat şi consilierul de stat Dan Neculăescu şi ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită soluţionarea urgentă a crizei din interiorul coaliţiei de guvernare, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a spus joi, după ședința Comitetului Executiv în care s-a votat excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu și depunerea unei moțiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului, că mai mulți miniștrii se plângeau de slaba comunicare pe care au avut-o cu premierul și că intenționau să plece din Executiv de mai mult timp.