Sam Altman, fondatorul Chat GPT, declarații controversate. „Am făcut ceva foarte rău lansând Chat GPT”

Sam Altman, fondatorul Chat GPT, declarații controversate. „Am făcut ceva foarte rău lansând Chat GPT” Sursa Foto: Pixabay

De la începutul acestui an, Sam Altman, fondatorul Chat GPT a avut o serie de declarații împotriva propriei afaceri. Au urmat altele la care au achiesat și alți oameni din industrie, printre care și Elon Musk.

Una dintre cele mai controversate declarații ale lui Altman, a fost cea legată de insomniile pe care le are după ce a lansat Chat GPT. „Ceea ce mă face să nu pot dormi este ideea ipotetică că am făcut deja ceva foarte rău lansând ChatGPT”. Aceasta a fost una dintre cele mai puternice declarații făcute de dezvoltatorul AI.

El a adăugat atunci că AI trebuie modificată pentru siguranța omenirii. „Să avem un sistem astfel încât să putem audita oamenii care o fac, să-l licenţiem, să avem teste de siguranţă înainte de implementare”. Acest lucru nu s-a făcut încă. Iar în vara acestui an, mai mulți dezvoltatori de AI au cerut o pauză de 6 luni de la acest proiect. Altman s-a alăturat inițiativei.

Ceea ce susțineau în esență aceștia, printre care și Elon Musk, era faptul că „lipsesc nuanţe tehnice despre AI, avem nevoie de pauză”. Apoi a urmat o scrisoare semnată de 350 de oameni de știință. În acea scrisoare Altman a susținut că sunt foarte multe riscuri la scară mondială din cauza AI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Altman a avertizat asupra riscului de disparție a omenirii

„Atenuarea riscului de dispariţie din cauza inteligenţei artificiale ar trebui să fie o prioritate globală. Alături de alte riscuri la scară mondială. Cum ar fi pandemiile şi războiul nuclear”. Cert este niciunul dintre punctele susținute de Altman, dar și de alți oameni de știință nu și-au găsit ecou în realitate.

Așa se face că fondatul Chat GPT a fost concediat din cauza lipsei de comunicare, au spun cei de la Open AI. Mai mult decât atât, board-ul companiei a mai explicat că Altman nu mai era capabil să conducă Open AI.

Acesta fiind și motivul pentru care au decis ca el să fie înlăturat din Board. Pe de altă parte Altman a postat pe X un mesaj în care mulțumește tuturor colaboratorilor. Și mai explică faptul că la Open AI a evoluat foarte mult din punct de vedere profesional.