Salvarea planetei în plină molimă? Soluţia foarte simplă găsită în Israel. News Alert

Salvarea planetei în plină molimă? Soluţia foarte simplă găsită în Israel. News Alert

Corespondenta Washington Post, Ruth Eglash, a dezvăluit lumii ce soluţie simplă propune Israelul în lupta cu pandemia de coronavirus care a lovit din plin planeta.

Serviciul de Sănătate din Maccabi a lansat recent un program prin care israelienii se pot opri în faţa unui chioşc pentru a li se preleva probe în vederea efectuării testului care să arate dacă au fost sau nu atinşi de temutul virus apărut în China.

„Ar putea fi aceasta soluția pentru eliberarea a milioane de israelieni din izolarea care durează de luni?

Dacă cineva ar putea merge la o clinică pentru un test rapid și destul de nedureros, să confirme dacă are virusul, să caute tratament și să se izoleze, atunci poate că viețile noastre ar putea reveni la normal”, notează jurnalista care a realizat materialul în Jaffa, partea sudică a oraşului Tel Aviv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aşa cum se observă şi în imaginile postate pe site-ul sursei citate, Ruth Eglash se apropie de responsabilul din chioşc şi se supune procedurilor de prelevare din gură şi nas. Atât de simplu!

Amintim că autorităţile din Israel au reuşit să ţină sub control cazurile de Covid-19 şi morţile cauzate de boală. Vineri, acestea au raportat 14.800 cazuri testate pozitiv şi mai puţin de 200 morţi din cauza Covid-19.

Totuşi, aşa cum arată şi corespondenta Washington Post, „există criterii destul de stricte cu privire la cine se poate face testul pentru coronavirus”.

Cine nu are simptome, nu a călătorit în afara ţării şi nu a trăit timp îndelungat într-o zonă cu risc ridicat de infectare nu este eligibil pentru testare.

Filmarea aici