Alertă alimentară în România: Produs infestat cu salmonella, retras de la raft

Alertă alimentară în România: Produs infestat cu salmonella, retras de la raft Sursa Foto: Arhiva EVZ

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat recent că Biogama Distribution a chemat un produs la raft. Produsul este infestat cu salmonella și poate fi returnat până la 4 ianuarie 2024.

Potrivit unui comunicat afișat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Biogama Distribution recheamă un produs al cărui producător este Dennree GmbH. Potrivit producătorului, acesta ar fi infestat cu salmonella.

 Goji uscate bio, de 100 de grame, infestat cu salmonella

Este vorba despre produsul Goji uscate bio, 100 de grame, cu numărul de lot A306283, termen 29.03.2024. De asemenea, este inclus și numărul de lot A309153, termen 15.06.2024. Motivul rechemării: contaminare cu salmonella.

Cei care l-au cumpărat sunt rugați să nu consume produsul și să-l returneze până la 4 ianuarie 2024:

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați până la 04.01.2024, urmând să primiți contravaloarea lui.

Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”, informează Biogama Distribution.

Produs infestat cu salmonella

„Suntem unul dintre principalii distribuitori de produse bio din România”

Biogama Distribution este unul dintre principalii distribuitori de produse bio din Romania:

„O caracteristica notabila a societatii Biogama Distribution este faptul ca suntem importatori si distribuitori pentru toate produsele bio afisate in site.

Peste 99% din produsele comercializate de Biogama Distrbibution sunt produse in conformitate cu standardele ecologice. În consecință, ne consideram distribuitor de produse ecologice.

Producătorul spune că pune preț pe calitatea produselor

Biogama Distribution mai transmite că nu face rabat la calitatea produselor bio si stabilește colaborări doar cu producători serioși din piața BIO.

„Avem in portofoliul nostru de colaboratori cei mai importanti producatori bio din Germania. Sunt firme cu peste 45 de ani de tradiție în agricultură și productțe bio și ne mândrim c-au ales să fim distribuitorii lor in România”, se precizează pe site-ul oficial al Biogama.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se află în alertă încă de dinaintea sărbătorilor. Autoritatea își dorește să asigure toate condițiile pentru consumatorii români.

În perioada 30 noiembrie – 18 decembrie 2023, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel național, a realizat 4.950 de controale oficiale.