Toți românii trebuie să aibă pe masa de Revelion salata „Perla neagră” pentru a avea noroc. Aceasta nu este greu de preparat și este foarte delicioasă. Și cei vegetarieni o pot mânca.
Gospodinele au gătit cele mai gutoase rețete de Revelion, printre care și salata „Perla neagră”. Aceasta aduce noroc, iubire și în familia oricum. Mai mult, ai nevoie de doar câteva ingrediente. Există o mulțime de tradiții și obiceiuri pe care românii le iau în calcul în ultimele ore din anul 2022, inclusiv această salată.
„Perla neagră” este o rețetă foarte căutată în restaurante, dar extrem de ușor de făcut și acasă. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
200 de grame carne de vită 100 de grame nuci 4 ouă fierte măsline negre maioneză de casă 150 de grame de cașcaval
Salata „Perla neagră”, rețetă
Pentru a pregăti această salată, trebuie să puneți mai întâi la fiert carnea. Dacă nu vă place carnea de vită, puteți opta pentru porc sau pui. După ce s-a fiert, scoateți-o și tăiați-o fășii. Ouăle fierte le puteți da pe răzătoare în timp ce carnea este pe foc, precum și nucile. Nu este bine să le amesteci.
Pentru a asambla salata, va fi nevoie să adăugați câte un strat din fiecare ingredient pregătit. Astfel, veți începe cu carnea, peste care presărați nucile, apoi cașcavalul ras și ouăle. Între fiecare strat este important să adăugați un strat subțire de maioneză. Poți adăuga și alte ingrediente pentru un gust mai puternic sau design, potrivit Cancan.
Ce trebuie să mâncăm de Revelion
O altă tradiție de obicei spune că nici peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. El îți aduce noroc și este considerat un semn al fertilității. O altă superstiție spune că în ultima noapte a anului nu trebuie să mâncam carne de pasăre deoarece „ne zboară norocul“.
În anumite culturi, în noaptea dintre ani se mănâncă somon deoarece culoarea rozalie a acestuia semnifică norocul. Crapul sau tonul simbolizează o viață lungă și este foarte cumpărat în România. Și icrele sunt esențiale în seara de Revelion.