Evenimentul Zilei > Politica > Salariul minim înfurie politicienii. Reacţia premierului Dăncilă. „Vom lua măsuri”
Salariul minim înfurie politicienii. Reacţia premierului Dăncilă. „Vom lua măsuri”

Salariul minim înfurie politicienii. Reacţia premierului Dăncilă. „Vom lua măsuri”

Premierul demis Viorica Dăncilă a răspuns, joi seară, la somaţiile lui Ludovic Orban în legătură cu creşterea salariului minim.

„Ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reușit astăzi să șocheze o țară întreagă când a somat actualul Guvern să nu crească salariul minim și a amenințat că dacă o vom face va modifica hotărârea de Guvern. Mă întreb oare cât poate să îi urască pe români? Dacă o măsură pe care oamenii o așteaptă, reprezintă un pericol pentru domnul Orban. Nu m-a sunat și nu ascult de ceea ce somează domnul Orban. Eu ascult doar vocea oamenilor care au nevoie de sprijin și solidaritate”, a precizat Viorica Dăncilă.

Întrebată de Victor Ciutacu dacă va fi majorată valoarea salariului minim, Viorica Dăncilă a răspuns ferm:

Referitor la majorarea salariului minim cu 100 de lei, Dăncilă a afirmat că acest lucru se va face indiferent de reacţiile PNL

„Categoric da. Da. Pentru că am promis că vom lua măsuri pentru români și așa vom face”, a mai spus premierul.

La rândul său, premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că Guvernul Dăncilă nu are capacitatea de a adopta o hotărâre cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, şi someazaă Executivul să nu adopte o astfel de decizie. El adauga că, dacă va fi adoptată totuşi această hotărâre, atunci PNL o va anula.
„Ii somez sa nu adopte nicio hotarare, nu au capacitatea de a adopta o astfel de hotarare, care are un impact economic important, care are un impact asupra mediului de afaceri si care are consecinte bugetare. Acest guvern nu are dreptul legal de a adopta o astfel de hotarare de guvern. Daca totusi vor vrea sa adopte o astfel de hotarare de guvern, o vom modifica”, a declarat, joi, Ludovic Orban, potrivit dcnews.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: