Salariul minim în România este la un nivel îngrijorător, dar nu va crește decât în anumite condiții. Anunțul Ralucăi Turcan

Salariul minim în România este la un nivel îngrijorător, dar nu va crește decât în anumite condiții. Anunțul Ralucăi Turcan

Raluca Turcan a vorbit despre nivelul salarial minim din România și a recunoscut că nivelul minim este nemulțumitor. Creșterea este însă departe.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a vorbit despre salariul minim din România, și a recunoscut că acest venit este unul mic. Dar, pe de altă parte, folosind un termen la modă, Turcan a afirmat că trebuie crescut într-un mod „predictibil”, pentru a putea fi susținut pe termen lung şi în corelare directă cu productivitatea muncii.

Raluca Turcan recunoaște că salariul minim este la un nivel mic, dar creșterea nu se poate face în orice condiții

„Consider că în România nivelul salariului minim este mic, dar, în acelaşi timp, acesta trebuie crescut într-un mod predictibil astfel încât mediul economic să-l poată susţine pe termen lung şi să crească direct proporţional cu productivitatea muncii. De aceea, o componentă importantă a activităţii mele la Ministerul Muncii o reprezintă discuţiile cu angajatorii, astfel încât să găsim varianta cea mai bună de ancorare a modalităţii de creştere a salariului minim în România în funcţie de sustenabilitatea mediului economic”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul a mai afirmat că îşi doreşte o creştere a productivităţii muncii, a produselor cu valoare adăugată mare şi a numărului de investiţii, astfel încât să fie posibil şi un nivel mai bun al salarizării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce și-ar dori ministrul Muncii să se întâmple pe plan economic

„Îmi doresc ca în România investitorii să ajungă să folosească materie primă din România, componente produse în România cu valoare adăugată mare, astfel încât şi partea de productivitate a muncii să crească, în timp. Aceasta este misiunea pe care noi ne-o asumăm la nivelul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, pe partea de ocupare, prin discuţiile cu angajatorii, prin facilităţile şi sprijinul acordat angajatorilor, prin coordonarea mai multor angajatori la nivel de judeţe sau la nivel de ţară, să reuşim să creştem numărul investiţiilor în România, numărul locurilor de muncă şi nivelul salarizării.”

De asemenea, Turcan a mai afirmat că este nevoie de digitalizare atât în domeniul relaţiilor dintre angajaţi, angajatori şi instituţii ale statului, dar şi ceea ce priveşte casele de pensii, care să aibă introduse dosarele de pensii în format digital.