„Săgeată“, din nou în arcul lui Piţurcă

„Săgeată“, din nou în arcul lui Piţurcă

Marius Niculae, atacantul scoţienilor de la Inverness, a fost convocat din nou la echipa naţională după o pauză de doi ani.

Atacantul Marius Niculae este surpriza selecţionerului Victor Piţurcă pentru „amicalul“ naţionalei de fotbal a României cu Rusia, care va avea loc miercuri, 26 martie, pe stadionul „Steaua“. „Săgeată“, cândva socotit marea speranţă a naţionalei şi urmaşul lui Cămătaru, s-a stins în 2002, când şi-a rupt piciorul la Sporting Lisabona. De atunci a bâjbâit în căutarea formei de altădată, dezamăgind însă la toate echipele pe la care a trecut. Astă-toamnă a semnat cu Inverness, o formaţie modestă din prima ligă scoţiană. S-a dovedit alegerea perfectă pentru revenirea lui Marius Niculae, acesta crescând treptat până la forma care a reclamat convocarea lui din nou la lot. Pentru naţională, ascensiunea fostului dinamovist ar putea fi extrem de importantă în perspectiva turneului final al Europenelor, mai ales în contextul în care Marica nu se regăseşte la Stuttgart, Mutu este accidentat, iar Daniel Niculae nu a reuşit să capete anvergura aşteptată la Auxerre.

Lista „stranierilor“ pentru meciul cu Rusia, anunţată ieri de Piţurcă, îi mai cuprinde pe Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru (Ajax), Gabriel Tamaş (Auxerre), Ştefan Radu (Lazio), Răzvan Raţ (Şahtior), Cristian Chivu (Inter Milano), Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Daniel Niculae (Auxerre) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart). E posibil însă ca, în funcţie de accidentări sau alte motive, Piţurcă să efectueze unele modificări.

A fost să-l vadă pe „Nessie“

Ne puteți urmări și pe Google News

Actualul jucător al formaţiei scoţiene Inverness Caledonian Thistle nu mai fusese convocat de Piţurcă din 2006, atunci când Niculae a făcut deplasarea cu „tricolorii“ în turneul din America. Dispărut din circuitul echipei naţionale după meciul cu reprezentativa Columbiei, de la Chicago, „Săgeată“ şi-a regăsit pofta de gol în apropierea celebrului lac Loch Ness, acolo unde legenda spune că sălăşluieşte Nessie, monstru de poveste. „N-am rezistat ispitei şi m-am dus pe malul lacului, dar n-am avut norocul să-l văd pe Nessie“, a povestit Niculae pentru „Evenimentul zilei“.

Ando l-a vrut la CFR

Niculae a marcat de nouă ori în acest sezon pentru Inverness, punând umărul la redresarea echipei, care părea, la un moment dat, condamnată la retrogradare. Ultimul an a fost cu noroc pentru cel poreclit „Săgeată“, care a stins, după o lungă perioadă, şi conflictul cu tatăl său. Înainte de a pleca spre Scoţia, Marius Niculae a primit o ofertă tentantă de la CFR Cluj, actualul lider al Ligii I, unde antrenorul Ioan Andone l-a dorit. „Dacă vii tu, nu-l mai aduc pe Fabbiani“, i-ar fi spus „Fălcosul“ fotbalistului. Derutat şi hotărât să nu revină în fotbalul românesc, Marius şi-a închis la un moment dat telefonul, pentru a nu fi obligat să-l refuze pe Andone.

INVIDIAT DE COLEGI

Primeşte cel mai mare salariu la Inverness

Românul, care a marcat de 12 ori în cele 28 de partide pentru echipa naţională, recunoaşte că s-a îndrăgostit de fotbalul britanic şi spune că şi-ar dori să rămână în Insulă. „Dacă voi evolua la fel de bine, poate Celtic sau Rangers îşi vor îndrepta privirea către mine“, speră „Săgeată“. „Îi am ca exemple pe Scott Brown şi Scott McDonald. Cei doi evoluau anul trecut la două echipe mici, iar acum, la Celtic, sunt vedete“, povesteşte Niculae, care este convins că la o echipă mare nu va mai fi invidiat din cauza câştigului, el primind la Inverness cel mai mare salariu din istoria clubului. „Unii dintre colegii de la Inverness se uită urât la mine pentru că primesc cei mai mulţi bani, dar asta e viaţa“, povesteşte masivul atacant român.