Evenimentul Zilei > Politica > Săftoiu dezvăluie DEDESUBTURILE sondajului comandat de PNL pentru europarlamentare! Costuri URIAȘE
Săftoiu dezvăluie DEDESUBTURILE sondajului comandat de PNL pentru europarlamentare! Costuri URIAȘE

Săftoiu dezvăluie DEDESUBTURILE sondajului comandat de PNL pentru europarlamentare! Costuri URIAȘE

Liberalul Claudiu Săftoiu susține, pe Facebook, că sondajul de opinie comandat de PNL pentru măsurarea sociologică a candidaților pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019 costă partidul nu mai puțin de 300.000 de euro, fiecare filială urmând să contribuie cu o sumă de 3500 euro.

EVZ vă prezintă considerațiile lui Claudiu Săftoiu.

”Sper ca sondajul să fie corect”

”Sondajul de opinie comandat de PNL, pentru măsurarea sociologică a candidaților pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, a fost aprobat în BPN, și reprezintă unul dintre criteriile importante, pentru stabilirea listei finale a liberalilor care vor reprezenta România la Bruxelles (…) Ca și ceilalți liberali, sper ca sondajul să fie corect desfășurat și, de asemenea, corect prezentat conducerii naționale PNL și opiniei publice. Cel care este direct răspunzător de lista la europarlamentare a PNL este președintele partidului. Așa am înțeles. Prin urmare, președintele PNL este obligat să asigure o competiție liberă, deschisă, democratică, nepărtinitoare, în etapa alegerilor interne. Fără ante-pronunțări, fără favoritisme, fără comenzi de nerefuzat, fără datorii mai vechi, care trebuie întoarse.

3500 euro de filială

Înțeleg că sondajul costă aproximativ 300 000 de euro și că este utilizată o casă de sondaje, cu care doamna Raluca Turcan a mai lucrat, la Sibiu și nu numai. Să fie primit! Mai mult, sondajul ar presupune chestionarea a aproximativ 25 000 de cetățeni din toate regiunile țării, de unde ar trebui să provină reprezentanții liberali pentru europarlamentare. Costul neobișnuit, uriaș, al cercetării sociologice comandate de partidul meu presupune, se pare, o contribuție de 3500 euro, pentru fiecare filială PNL, la care se adaugă o sumă egală, atrasă de la centru, în contul fiecărei filiale.