Evenimentul Zilei > Actualitate > Mister spaţial: „Un sac de gunoi” orbitează PĂMÂNTUL la 600 km altitudine. VIDEO în articol
Mister spaţial: „Un sac de gunoi” orbitează PĂMÂNTUL la 600 km altitudine. VIDEO în articol

Mister spaţial: „Un sac de gunoi” orbitează PĂMÂNTUL la 600 km altitudine. VIDEO în articol

Cercetătorii consideră că obiectul extraterestric, care orbitează la numai 600 de km deasupra Pământului, ar putea fi un „sac de gunoi gol ”. Și, deși se crede că ar putea fi fragmente ale unei rachete, experții, totuşi, nu știu exact cu ce au de-a face, notează Express.

Experții cred că acest satelit ciudat este cel mai probabil o bucată de material fragil, cum ar fi o placă metalică a unei rachete. Obiectul descoperit, numit A10bMLz, a fost descoperit de telescopul ATLAS (Asteroid Terrestrial-Impact Last Alert System) din Hawaii.

A10bMLz a fost descris ca fiind "extrem de ușor" și care se întinde pe mai mulți metri. Observatoarele din cadrul filialelor din Northolt afirmă: "Acest lucru se numește sac de gunoi gol". " Este un fragment din material ușor (probabil o placă din aluminiu), aparţinând de o lansare de rachete". "Încă nu știm când a fost lansat A10bMLz."

Compania de software astronomică Project Pluto a comparat obiectul cu cea a unei pungi de plastic: "Pentru moment, nu avem nici o idee despre originea acestui obiect." "Este ca un sac de gunoi gol care este împins de vânt pe stradă, se poate zgâria și se poate mișca în direcții imprevizibile".

"Nu am putea specula când o să  lovească pământul sau luna sau să părăsească orbita". Şi totuşi, observatoarele Northolt Branch prevăd că în curând obiectul extraterrestrial se va distruge în atmosfera Pământului, titrează express.