Evenimentul Zilei > Social > Să faci ce zice popa! Episcopul Hușilor: „Să ne descotorosim de trivialitate și prostie”
Să faci ce zice popa! Episcopul Hușilor: „Să ne descotorosim de trivialitate și prostie”

Să faci ce zice popa! Episcopul Hușilor: „Să ne descotorosim de trivialitate și prostie”

Păritele Episciop Ignatie: „Să ne descotorosim de sabotarea perpetuă a identitătii noastre spirituale naționale si culturale”

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a vorbit, ieri, de „Ziua Armatei”, despre modul corect în care ar trebui să-i cinstim pe ostașii români, care și-au dat viața pe câmpul de luptă pentru demnitatea și libertatea noastră națională. De asemenea, Episcopul i-a îndemnat pe cei prezenți la ceremonie, printre ei numărându-se si oameni politici, să se descotorească de trivialitate, demagogie, ipocrizie si de prostia văzută ca fudulie natională.

 Părintele Episcop Ignatie a sugerat maniera în care se poate transpune în prezent cinstirea acordată înaintasilor: „Pentru ca demnitatea natională în care au crezut si cred ostasii armatei române să nu devină o simplă retorică gratuită este absolut necesar să ne descotorosim de tot ceea ce ne degradează ca cetăteni ai patriei noastre, să ne descotorosim de trivialitate si de demagogie, să ne descotorosim de sabotarea perpetuă a identitătii noastre spirituale nationale si culturale, să ne descotorosim de compromisuri morale si de ipocrizia relatiilor dintre oameni, să ne descotorosim de prostia ca fudulie natională si, mai ales, să ne descotorosim de calomnie ca formă de desfiintare a semenului nostru. Cred cu convingere că cea mai autentică si minunată manieră de cinstire a eroilor armatei române constă în faptul ca toate valorile trecutului, la care facem acum referire cu nespusă bucurie să devină firescul vietii noastre, adică orice zvâcnet al inimii noastre, orice gând al mintii noastre, orice concretete a faptelor noastre să devină niste realităti care favorizează permanent si consecvent demnitatea natională în care au crezut ostasii, eroii neamului nostru. Asa să ne ajute Dumnezeu! Dumnezeu să binecuvânteze Armata Română!”.