Cifra 9 a avut o semnificaţie aparte în mai multe culturi total diferite ale lumii. Însă toate au privit această cifră ca pe un simbol al perfecţiunii, unităţii şi libertăţii.

Nu este întîmplător că  9 reprezintă numărul de luni pe care un făt îl petrece în burta mamei sale, înainte de a se naşte. Numărul 9 este compus din trei trinităţi şi este adesea asociat cu zeităţile. Scriitorul cel mai influent al ezoterismului Renaşterii, Cornelius Agrippa (1486-1535), a dedicat numărul 9 muzelor sale: Calliope, Urania, Polymnia, Terpsichore, Clio, Melpomene, Erato, Euterpe si Thalia. Considera acest număr ca fiind sacru. 

În Occidentul medieval, existau 9 coruri îngereşti şi 9 sfere cosmice ale lumii.

In China antică, cosmologia dinastiei Han se baza pe numărul 9; tot chinezii aveau un festival al lui 9, asta pentru că acest număr este asociat cu yang sau cu energia masculină, în a 9-a zi a lunii a 9-a fiind celebrate 9 calităţi, cum ar fi încrederea şi puterea.

Conform Bibliei (Galateni 5:22 – 23), numărul 9 reprezintă roadele Duhului Sfînt al lui Dumnezeu, care sunt dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, credinţa, blîndeţea şi înfrînarea. Este, de asemenea, cunoscut faptul că distrugerea totală a templului din Ierusalim a început, pe calendarul ebraic, în anul 9.