Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a prăbușit în Soare. Fenomen rar petrecut în sistemul solar. Totul a fost surprins LIVE
S-a prăbușit în Soare. Fenomen rar petrecut în sistemul solar. Totul a fost surprins LIVE

S-a prăbușit în Soare. Fenomen rar petrecut în sistemul solar. Totul a fost surprins LIVE

Joia trecută, astronomul Tony Phillips, de la Space Weather a făcut un anunț mai rar întâlnit în lumea astronomilor, și anume că a putut observa cu observatorul SOHO, prăbușirea unei comete în soare.

SOHO, un observator astronomic, a înregistrat pas cu pas căderea cometei în soarele incandescent. Pe imagini se pot vedea mai multe obiecte care trec cu viteză foarte mare, prin spatele soarelui, iar mai apoi, imediat, o cometă care se îndreaptă direct spre soare, lovind astrul zilei în plin. Specialistul susține că această cometă făcea parte dintr-un grup de comete care orbitează în jurul soarelui, fiind cunoscute ca grupul de planete Kreutz.

Despre aceste comete se crede că au făcut parte dintr-o cometă gigantică, care s-a ”fărâmițat” în momentul în care a trEcut prin periheliu, fiind practic pe orbita soarelui.

În mod incredibil, peste jumătate din toate cometele cunoscute au fost descoperite, până în prezent, cu ajutorul Proiectului Sungrazer. Aceste descoperiri îi pot ajuta oamenii de știință să studieze orbitele cometelor, evoluția acestora dar și informații legate de compoziția acestor comete. Toate aceste informații pot ajuta la multe studii despre soare care sunt făcute de astronomi.