S-a înfiinţat departamentul pentru biciuit femei

A luat naştere un departament format din femei care biciuiesc alte femei. Metoda este apreciată şi considerată „o tehnică interesantă de a pedepsi”.

Biciuirile publice sunt prevăzute în provincia indoneziană Aceh împotriva celor care violează sharia privind conduita morală. Aşadar, în provincia indoneziană Aceh, care se bucură de o puternică autonomie din partea guvernului central şi în care fiinţează sharia, a fost de curând instituită o unitate de poliţie religioasă compusă „exclusiv din femei”.

În interiorul forţelor de ordine însărcinate să vegheze la respectarea normelor islamice de către persoane diferite, a fost constituit special la începutul acestei săptămâni un departament de femei din care fac parte deocamdată 8 femei-ofiţer, cu sarcina de a supraveghea şi executa „biciuirile publice”.

Poliţia religioasă

Principala sarcină a noilor agenţi de poliţie religioasă va fi „să biciuiască în piaţa publică”  (îmbrăcate în uniformă de siguranţă şi o mască care acoperă ochii şi gura), pe cetăţenele condamnate fiindcă au violat prescripţiile prevăzute în Coran.

Pedeapsa prevede cel puţin 100 de lovituri în funcţie de gravitatea faptei

Pregătirea imaginată de poliţia provincială pentru a forma noile femei-ofiţer ale shariei, relatează Fox News, citând chiar forţele de ordine, are ca scop să înveţe recrutele „să nu aibă milă pentru cine încalcă normele lui Allah”. Una dintre noile gardiene ale sharia ar fi executat deja prima sa „biciuire publică”. Femeia-ofiţer a biciuit o femeie condamnată de magistratură din cauză că a fost surprinsă într-o cameră de hotel, necăsătorită fiind, în compania unui bărbat străin de cercul său familial.

Componenta departamentului feminin al poliţiei religioase ar fi înfruntat „botezul focului”, arătând la început puţină ezitare, dar pe măsură executa pedeapsa, s-a înfuriat biciuind cu hotărâre pe concitadina sa acuzată de imoralitate.

Prima biciuire publică, spune Fox News, a primit aplauzele şefului gardienilor, inspectorul Zakwan. El a felicitat "femeia-bici" comunicându-i că „a făcut o treabă bună” şi că în timpul biciuirii a folosit „o tehnică interesantă de a pedepsi” pe sărmana femeie vinovată.

Pedepsele sunt controversate: de exemplu grupul pentru drepturile omului Amnesty International a numit pedepsele ca fiind „crude, inumane și degradante”, spectacole publice. De asemenea,  președintele Indoneziei a transmis un apel pentru încetarea biciuirilor publice, mai notează sursa menţionată.