S-a închis o televiziune din România. A fost scoasă din grila de programe

S-a închis o televiziune din România. A fost scoasă din grila de programe Televizor. Sursă foto: Unsplash

România. CNA a retras licența unei televiziuni cunoscute din județul Constanța. De acum încolo, românii nu o vor mai regăsi în grila de programe.

S-a închis o televiziune din România. CNA a retras licența

Dobrogea TV, o televiziune regională cu o istorie de peste 14 ani, a încheiat oficial activitatea din cauza dificultăților financiare. Proprietarul Gabriel Comănescu, cunoscut pentru afacerile sale în forajul marin, a cerut Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să retragă licența postului.

În luna mai, Dobrogea Media din Constanța a suspendat temporar emisia, conform prevederilor legale care permit o întrerupere de până la 90 de zile din motive tehnice. După expirarea acestui termen, neputând relua emisia din cauza problemelor financiare persistente, s-a decis solicitarea retragerii licenței.

CNA a acceptat cererea de retragere a licenței și a oficializat închiderea Dobrogea TV. În prezent, în Constanța mai funcționează alte trei televiziuni licențiate: Dotto TV, Antena 3 Constanța și Cinethronix, fiecare având diferite acoperiri regionale și naționale, potrivit paginademedia.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
televizor

Televizor. Sursă foto: Unsplash

Cine deținea licența televiziunii

Licența audiovizuală a fost deținută de societatea DOBROGEA MEDIA SRL, al cărei unic asociat este Atelier Media SRL.

Atelier Media SRL este deținută în proporție majoritară de GVC Investment Company Limited din Cipru, cu 94.12%, iar restul acțiunilor sunt împărțite între Vintilă Alin Cezar, cu 3.92%, și Pascu Lucian, cu 1.96%.

GVC Investment Company Limited, la rândul său, este deținută integral de Comănescu Gabriel Valentin.

CNA a retras licența celor de la Dobrogea TV. Postul a avut o istorie scurtă

În 2011, Dobrogea TV a primit licența de emisie prin intermediul Media Consulta International, o firmă condusă de Mihai Craiu. Cu timpul, licența a fost transferată către Media Consulta Regie, companie achiziționată de Gabriel Comănescu în vara anului 2015.

Recent, afacerile lui Gabriel Comănescu, cunoscut pentru deținerea unei importante companii de foraj marin, au fost afectate de probleme financiare. În februarie, G4Media a raportat dificultăți serioase, dezvăluind că angajații GSP Offshore, una dintre firmele sale, nu primiseră salariile de mai multe luni.