S-a dat startul la campania de testare a Tuberculozei

S-a dat startul la campania de testare a Tuberculozei

Ca urmare a investigațiilor realizate de jurnaliștii EVZ cu privire la cazul educatoarei bolnavă de TBC care e posibil să fi infectat 100 de copii cu această boală, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” lansează programul E-DETECT TB, prima campanie de depistare activă a tuberculozei (TB) în țara noastră, realizată prin intermediul unei caravane mobile.

Aceasta are scopul de a asigura depistarea precoce, activă, a pacienților cu TBC. Astfel, campania începe cu testarea deținuților, persoanelor fără adăpost, romilor, utilizatorilor de droguri, a populațiilor foarte sărace, cu acces limitat la asistență medicală, dar și alte categorii.

Campania de screening activ va acoperi aproximativ 20.000 de persoane din categoriile de risc, cu posibilitatea de extindere până la 25.000 de beneficiari. Examinările vor fi realizate cu ajutorul unei unități medicale mobile, dotate cu echipament imagistic și de diagnostic molecular, de către specialiști.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Implementarea strategiilor de control al TB necesită, pe lângă o infrastructură de diagnostic și tratament modernă, specialiști foarte bine pregătiți”, a declarat prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie.