S-a anunţat chiar azi, 22 martie! Veste uriaşă pentru români. Anunțul venit direct de la Guvern despre gazele naturale

S-a anunţat chiar azi, 22 martie! Veste uriaşă pentru români. Anunțul venit direct de la Guvern despre gazele naturale Sursa foto: Arhiva EVZ

Exploatarea gazelor naturale din perimetrul românesc al Mării Negre a început deja, iar România va avea anul viitor energie și din alte surse, decât cele rusești. Anunțul a fost făcut de la Ministerul Energiei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a început exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. El a precizat că începând din iarna viitoare, România va avea iarna conduma gaze, pentru încălzire, și din alte surse decât cele de până acum.

Ministrul Energiei a făcut o postare pe Facebook, în care a explicat ce se întâmplă și când vor ajunge primele gaze naturale din Marea Neagră în sistemul național.

„România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport”, a scris ministrul Virgil Popescu, marţi, pe pagina de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa: arhivă EVZ

Romgaz preia perimetrul Neptul Deep

Virgil Popescu a precizat că Romgaz va finaliza în cea mai scurtă vreme procedura de preluare a perimetrului Neptun Deep de la Exxon. Astfel, vor fi preluate atât tehnologia de exploatare cât și contractele aferente. Lucrările vor începe în cel mai scurt timp și conform afirmațiilor ministrului Virgil Popescu, începând cu acest an, România va avea un miliard de metri cubi de gaze în plus.

Virgil Popescu a precizat că acest perimetru nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.

„Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon. Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România.

Pentru a nu lăsa ca propaganda să inducă o serie de temeri vreau să atrag atenția asupra faptului că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.

Virgil Popescu vehiculat pentru remaniere

Numele lui Virgil Popescu a fost vehiculat, în aceste zile, printre cele ale posibililor miniștri ce urmează să fie înlocuiți. Miniștrii cabinetului Ciuca au fost chemați, pentru evaluare, în fața liderilor coaliției de guvernare. Acest lucru s-a petrecut la mai puțin de 4 luni de când au fost învestiți în funcții.

Primul ministru din guvernul Ciucă care a intrat în vizorul criticilor este şeful de la Energie, Virgil Popescu. Lipsa de reacţie în criza facturilor uriaşe i-au determinat pe social-democraţi să ceară schimbarea lui din funcţie.

Nici Nicolae Ciucă nu ar fi mulțumit de activitatea colegului său de partid despre care spune că a întârziat foarte mult cu OUG-ul pe energie. Acesta nu a prezentat calculele solicitate, a tras de timp şi i-a pus pe reprezentanții coaliției de guvernare să dea explicații contradictorii şi imprecise.