Evenimentul Zilei > Politica > S-a ajuns la un acord pentru viitorul Guvern. Cine e premierul propus
S-a ajuns la un acord pentru viitorul Guvern. Cine e premierul propus

S-a ajuns la un acord pentru viitorul Guvern. Cine e premierul propus

Reprezentanții USR Plus și PNL au anunțat, după negocierile de la Vila Lac, că au ajuns la un numitor comun. Alianța USR Plus urmează să preia portofoliile a șase ministere, iar Florin Câțu va fi varianta de premier a alianței.

Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, a anunțat Ludovic Orban, vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice. PNL urmează să aibă nouă ministere, USR șase, iar UDMR o să aibă trei ministere.

Dan Barna: Am găsit cea mai bună soluție pentru a avea majoritatea parlamentară. Portofoliile asumate de USR Plus sunt ministerul Justiției, Transporturilor, Cercetării, Economiei, Sănătății. Avem șase portofolii

Dacian Cioloș: Contrar a ceea ce credeau mulți, că va fi o negociere dificilă, dură, după o zi de negocieri am reușit să oferim o structură de Guvern, cu 18 ministere și cu un premier dorit de toți.

Ludovic Orban: Astăzi, cele trei formaţiuni politice care au exprimat această voinţă au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte constituirea Guvernului, structura Guvernului şi, de asemenea, poziţiile care vor fi ocupate de cele trei formaţiuni politice pentru cele mai importante funcţii în stat. În ceea ce priveşte funcţiile cele mai importante în stat, Florin Cîţu este candidatul la funcţia de prim-ministru susţinut de UDMR, USR PLUS şi PNL. În ceea ce priveşte cele două poziţii de preşedinte de la Parlament, preşedintele Senatului va aparţine unui candidat din partea USR PLUS, preşedintele Camerei Deputaţilor unui candidat din partea PNL.

Ministerul Apărării Naționale, minsiterul Finanțelor publice, de Interne, Educației Naționale, minsiterul Energiei. De asemenea, reprezentantul PNL o să conducă ministerul Culturii, Agriculturii. Unde e vorba de muncă, nu ne dăm înapoi. În cadrul discuțiilor pe care le-am convenit, deasupra împărțirii portofoliilor, importante sunt solidaritatea, coeziunea și spiritul de echipă. Aceste aspecte au progresat, suntem convinși că munca va fi finalizată pentru a oferi României dezvoltarea pe care o așteptăm pe toți.

Florin Câțu: Sunt conștient de această responsabilitate. Mă voi implica direct pentru a finaliza programul de guvernare. Sunt probleme care trebuiesc rezolvate urgent.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: