S-a AJUNS la CAUZA războiului dintre tiriști și asiguratori: Patronii lacomi, care epuizează șoferii până la moarte

S-a AJUNS la CAUZA războiului dintre tiriști și asiguratori: Patronii lacomi, care epuizează șoferii până la moarte

Frecvenţa ridicată cu care se produc accidente în care sunt implicate vehicule ale companiilor de transport rutier este îngrijorătoare, în condiţiile în care doar în ultimele 24 de ore s-au produs trei accidente grave, în care au fost implicaţi transportatori, care au lăsat în urmă trei persoane decedate şi nouă răniţi, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR).

De câteva luni se poartă un război acerb între transportatori și asiguratori, din cauza creșterii tarifelor pentru polițele  RCA. În timp ce primii se plâng că polițele sunt de trei patru ori mai scumpe, cei din urmă spun că nu au încotro, întrucât daunele majore provocate de tiruri le-au creat pagube imense.

EVZ a relatat recent care este regimul multor șoferi de tir din România, care, împinși de patroni să conducă și în timpul de odihnă, provoacă accidente îngrozitoare.

„Într-unul dintre accidente a fost implicat un autocar în care se aflau 63 de turişti, dintre care 50 de copii. Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare susţine nevoia protejării victimelor drumurilor din România. Accidentele grave în care sunt implicaţi transportatorii confirmă statisticile îngrijorătoare realizate de autorităţi. Cea mai mare frecvenţă medie a daunei, de 15,87%, este înregistrată la nivelul camioanelor (vehicule de tip cap-tractor) deţinute de persoane juridice, conform analizei independente realizată de către compania de consultanţă Milliman pentru perioada 2013 - 2015 şi publicată de ASF. Ceea ce înseamnă că 1 din 6 camioane produce în fiecare an un accident ", se spune în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

UNSAR consideră că transportatorii ar trebui să găsească urgent soluţii pentru a limita tragediile de tipul celor petrecute în ultimele 24 de ore în România, care conduc la pierderi de vieţi şi vătămări corporale irecuperabile. UNSAR atrage atenţia că transportatorii ar trebui să promoveze comportamentul responsabil în rândul şoferilor lor.