S-a aflat, în sfârșit! Răzvan Popescu de la Radio Zu, îndrăgostit de o femeie mai în vârstă

RAZVAN POPESCU, EVZ TV

Răzvan Popescu a fost mereu un ascultător de radio. În liceu asculta Radio Contact și îi admira pe la Raluca Moianu, Alexandru Macavei sau Liana Stanciu.

Jurnalistul a povestit în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro,  că a învățat la Liceul Traian din sectorul 2, „un liceu cu profesori foarte buni, deși nu unul din linia întâi”. Răzvan Popescu a spus că s-a întâlnit chiar zilele trecute cu diriginta sa, cu care a depănat amintiri.

„E foarte tânără, în sensul că ea avea, când eram noi în liceu, vreo 24 de ani și noi aveam 17 ani. Deci o diferență de vârstă destul de mică. Lucru care, mie cel puțin, mi-a fost folositor, pentru că i-am transformat în niște repere pe acei profesori.

Da, eram îndrăgostiți de ea. Știu că a fost plecată în America. Ea chiar s-a stabilit în America, acum e profesor universitar la Universitatea din Maryland. Și chiar primul stagiu pe care l-a făcut, de doctorat, în America, prin anii 90, a trebuit să ne lase vreo șapte-opt luni, pentru că nu avea cum să stea în țară.

Și știu că am suferit destul de tare toată clasa de pe urma absenței profei de română, a dirigăi. Profesoara care a venit în locul ei era o profesoară în vârstă, nu neapărat adaptată la vremurile într-o continuă schimbare din anii 90 și clar nu avea carisma pe care o avea doamna dirigintă, mult mai apropiată de vârsta noastră. Și automat am suferit. Dar s-a întors, după aia, într-a 12-a”, a spus Răzvan Popescu.

„Pe vremea mea, era chiar o regulă de a se copia la Bac”

Răzvan Popescu a început munca la radio în vacanța dintre clasa a XI-a și a XII-a, pe când avea doar 17 ani.

„Am lucrat la radio în clasa a XII-a. Eu le spun tuturor că încerc să fiu cât de puțin ipocrit poate să fie un om. Aș fi ipocrit să spun, „Domnule, bacalaureatul de pe vremea mea nu avea nicio legătură cu bacalaureatul de astăzi”. Probabilitatea era foarte ridicată, nu neapărat că generația mea sau generațiile din preajma generației mele erau foarte valoroase sau mai valoroase decât astea. Nu! Se mai și copia la Bac, în perioada aia. Adică era chiar o regulă de a se copia la Bac.

Și automat, de asta cei din ziua de astăzi au problemele pe care le au cu bacalaureatul. Că, mai nou, nu se mai poate copia. Adică, noi n-am crescut nivelul sau l-am scăzut. Am schimbat, la un moment dat, regulile jocului. Dar era clar că cine a absolvit liceul din anii 90 sau prima parte a anilor 2000, se știe clar că se putea copia.

Nu că era bine ce se întâmpla pe atunci. Dar, pe de altă parte, hai să nu dăm cu pietre în ăștia din ziua de astăzi, care nu iau Bac-ul, nu pentru că ar fi mai slabi, ci că nu mai merge.

În perioada în care am terminat liceul, am avut și norocul că am mers la un liceu uman și e mai ușor să dai Bac-ul când dai la un profil uman, că n-ai matematica. Pentru că, matematica, de ce nu e iubită de copii, în general? Pentru că e genul de materie pe care n-ai cum s-o păcălești. Adică, dacă n-ai învățat constant și nu lucrezi, lucrurile astea se văd imediat. La română, dacă nu înveți nu știu ce Lostriță, îți pică Rebreanu. Și ai rezolvat, nu mai trebuie să dai și din Lostrița”, a mai spus Răzvan Popescu.