Evenimentul Zilei > International > S-a aflat definiția bunului ungur. Să ai minimum 9 nepoți ar putea fi obligatoriu
S-a aflat definiția bunului ungur. Să ai minimum 9 nepoți ar putea fi obligatoriu

S-a aflat definiția bunului ungur. Să ai minimum 9 nepoți ar putea fi obligatoriu

Un bun maghiar nu e cel care vorbeşte limba maghiară, ci acela care are trei sau patru copii, cel care are 9-16 nepoţi, dintre care toţi vorbesc limba maghiară şi sunt dedicaţi cauzei naţiunii.

Preşedintele parlamentului de la Budapesta, László Kövér, a declarat la o dezbatere organizată în cadrul taberei de vară a asociaţiei Tinerilor Maghiari din Transilvania, că, pe lângă înlăturarea obstacolelor de care se lovesc cei care doresc să aibă copii, problemele demografice necesită și alte schimbări.

Cu aproape 5% din PIB alocați politicilor demografice, Ungaria este în topul ţărilor europene în domeniu. Greul, însă, spune Kövér, citat de MTI, abia începe, transmite Radio Europa Liberă.

Pentru schimbarea tendinţelor demografice nefavorabile este nevoie şi de o schimbare de mentalitate: modelul familiei cu mai mulţi copii va trebui să devină o modă. Parlamentarul maghiar a venit și cu o pildă: într-o comună din Ţinutul Secuiesc, al cărui nume nu l-a dezvăluit, numărul naşterilor a depăşit numărul deceselor, deoarece a devenit o modă ca într-o familie să fie doi, trei sau patru copii. În opinia sa, dorinţa de a avea copii este influenţată de puterea exemplului: oamenii trebuie să conştientizeze că un bun maghiar nu e cel care vorbeşte limba maghiară, ci acela care are trei sau patru copii, cel care are 9-16 nepoţi, dintre care toţi vorbesc limba maghiară şi sunt dedicaţi cauzei naţiunii.