Evenimentul Zilei > Politica > CEx PSD. Ciolacu, declarații la finalul ședinței. „Nu mai are nicio funcție”
CEx PSD. Ciolacu, declarații la finalul ședinței. „Nu mai are nicio funcție”

CEx PSD. Ciolacu, declarații la finalul ședinței. „Nu mai are nicio funcție”

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri, în prima şedinţă după ce Marcel Ciolacu a preluat conducerea interimară a formaţiunii.

UPDATE – Viorica Dăncilă a vorbit despre datoriile partidului.

„Eu cred că se va face o inventariere a datoriilor și nu cred că vor fi probleme.(…) Eu cred că ar trebuie să se facă mai multe cercetări asupra unor oameni care au folosit banii publici. Eu nu am folosit bani public. Știu mai multe persoane care au folosit banii publici”, a declarat Viorica Dăncilă.


UPDATE – Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la finalul CEx-ului că partidul său a plătit electoral pentru recursul compensatoriu.

El a mai spus că PSD va organiza un Congres pe 29 februarie.

„Noi, echipa interimară ne vom face treaba pentru a avea un Congres transparent și corect.”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă va candida la șefia social-democraților, Ciolacu a declarat că are mandat să organizeze Congresul, urmând ca mai apoi să ia o decizie.

„La începutul CEx, a fost una dintre priorități, să discutăm ieșirea lui Nicolae Bădălău unde s-a și votat o sancțiune. El nu mai are nicio funcție de conducere în partid.”, a declarat Ciolacu, referitor la Nicolae Bădălău.

„În perioada în care voi fi eu preşedinte interimar, nimeni nu va fi exclus din partid. Din contră, am declarat că aş vrea să-i aducem înapoi pe unii dintre cei care au fost excluşi”.

„Situația este foarte bună. Vom plăti toate datoriile. Veți vedea care este datoria când vom depune declarațiile la AEP. Nu este 15 milioane de euro. Nu este o sumă ascunsă. Nu vă pot spune nimic în ceea ce privește banii. Candidatul nostru nu a fost un candidat bogat. Nu are case, vile. Este o femeie modestă. A fost o femeie modestă și ați știut toate veniturile. Nu sunt niște cheltuieli care depășesc imaginația”, a declarat Ciolacu, referitor la datoriile vehiculate ale PSD.


ȘTIREA INIȚIALĂ – Social-democraţii discută modul de poziţionare faţă de proiectele importante din agenda publică şi chestiuni organizatorice pentru congresul din februarie.

PSD are pe ordinea de zi discuţii privind poziţionarea faţă de proiectele importante de pe agenda publică în acest final de an, dar şi chestiuni organizatorice legate de congresul din luna februarie.

În cadrul Comitetului Executiv se vor dezbate și  ultimele declaraţii ale lui Nicolae Bădălău, membru al conducerii interimare, care a jignit din nou diaspora,  generând multiple reacţii din partea colegilor săi. Mesajul Liei Olguța Vasilescu a fost prompt și nu a lăsat loc de discuții. 

Se anunță și o selectie a celor care vor fi în conducerea PSD și a Parlamentului. Mai multe persoane, care sunt responsabile de prăbușirea partidului de la 46% la 22% în timp ce PSD era la guvernare, mărind pensii și salarii, vor fi sancționate.

“Era Dragnea se termină. Azi se iau primele măsuri, urmează finalizarea noii etape din viața PSD la Congresul de anul viitor”, a declarat surse din PSD pentru blogul lui Radu Tudor.

Între timp, în cursul zilei a avut loc alt eveniment important.