Evenimentul Zilei > Politica > CEx PSD. Olguța a detonat bomba. Cine va fi „decapitat”
CEx PSD. Olguța a detonat bomba. Cine va fi „decapitat”

CEx PSD. Olguța a detonat bomba. Cine va fi „decapitat”

Social democrații se reunesc miercuri, de la ora 15, la sediul PSD din Kiseleff, în ședința Comitetului Executiv Național, sub conducerea interimară a lui Marcel Ciolacu.

UPDATE:

Liderii PSD au stabilit în ședința conducerii reunite miercuri data de 29 februarie congresului ordinar care va alege noul președinte al partidulu

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, miercuri, în prima şedinţă după alegerea lui Marcel Ciolacu drept președinte interimar.

 

Ştire iniţială

Prima ședință coordonată de noua conducere PSD se anunță a fi una explozivă. Surse din partid au susținut că o să se discute situația lui Niculae Bădălău, căruia mai mulți lideri i-au cerut să facă un pas în spate după ce a jignit diaspora.

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, cu privire la românii care muncesc și trăiesc în diaspora, organizația județeană a PSD Brașov a cerut zilele trecute excluderea din partid a acestuia. „PSD nu se va putea reforma cu adevărat atât timp cât astfel de derapaje sunt acceptate”, se arată în cererea PSD Braşov. Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a cerut „un an de penitență” pentru Bădălău.

De asemenea, mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitate de declarația lui Bădălău. Printre ei Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

„Este foarte posibil să fie excluderi. Nu este vorba de președintele PSD dacă colaborează bine, este vorba de ce se întâmplă în Parlamentul României. Nu putem fi șantajați de colegii de partid pentru că au pierdut o funcție. Eu îmi păstrez pentru mâine ce vreau să spun într-o ședință de partid. Dacă avem o soluție agreată de majoritatea, nu ar fi o problemă. Nu știu dacă e parlamentar sau nu, orice vot în Parlament este bun, când îți strică majoritatea și îi împinge și pe alții, atunci nu cred că ar trebuie să avem rețineri cu atât mai mult cu cât se vor îndrepta către PSD mai mulți parlamentari. Din punctul meu de vedere vor trebui să fie niște excluderi”, a a confirmat și Olguța Vasilescu.