Evenimentul Zilei > Actualitate > Ruşilor NU LE VA PLĂCEA ultimul anunţ legat de SCUTUL DE LA DEVESELU. Ştirea a fost preluată de toate AGENŢIILE DE PRESĂ
Ruşilor NU LE VA PLĂCEA ultimul anunţ legat de SCUTUL DE LA DEVESELU. Ştirea a fost preluată de toate AGENŢIILE DE PRESĂ

Ruşilor NU LE VA PLĂCEA ultimul anunţ legat de SCUTUL DE LA DEVESELU. Ştirea a fost preluată de toate AGENŢIILE DE PRESĂ

Reprezentanţii americani și români urmează să facă un anunţ extrem de important despre baza militară de la Deveselu.

Conform declaraţiilor făcute de trei oficiali americani guvernamentali din domeniul apărării, citați de agenția de presă Reuters, va fi declarată capabilitatea tehnică a facilității antirachetă Aegis Ashore, care va oferi apărare contra potențialelor atacuri.

Ambasada SUA la București și Ministerul Afacerilor Externe român vor anunța că obiectivul, care include un radar puternic, interceptoare de rachete și echipament de comunicații, este “capabil din punct de vedere tehnic”.

“Acest lucru înseamnă că toate componentele majore ale sistemului de apărare antirachetă, inclusiv rachete, sunt în teren și au fost predate comandanților military”, a spus unul dintre oficialii americani.

Comandanții militari vor declara facilitatea Aegis Ashore operațională la începutul lui 2016, odată cu integrarea sa în sistemul mai amplu de apărare antirachetă al NATO.

Anunțul vine în contextual în care Iranul a efectuat teste cu rachete balistice pe 10 octombrie, încălcând astfel rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

Ministrul apărării din Iran, Hossein Gehghan, declarase miercuri că nu va accepta nicio restricție impusă asupra programului său de rachete balistice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.