Mike Rogers, preşedintele Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA, a afirmat marţi că Edward Snowden ar fi sustras documente militare confidenţiale, care au ajuns „probabil” în mâinile Rusiei, unde americanul este refugiat din vara anului trecut.
„Aproximativ 95 la sută din informaţiile pe care el le-a sustras sunt de natură militară, informaţii atât tactice, cât şi strategice şi care, în opinia noastră, sunt în mâinile ruşilor", a afirmat Mike Rogers, citat de Mediafax.
Congresmanul a evocat un raport confidenţial al Pentagonului cu privire la locurile unde s-ar putea afla documentele sustrase de Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA). Raportul nu a fost făcut public, însă, potrivit preşedintelui comisiei, analiştii Guvernului american estimează că „toate sau o parte” dintre informaţiile sustrase „ar fi astăzi în mâinile serviciilor de informaţii ruse”.
Congresmanul democrat Dutch Ruppersberger s-a declarat sigur că ruşii au intrat în posesia informaţiilor militare secrete.  „Nu pot spune că l-am văzut pe Snowden dând aceste informaţii, dar el se află acolo. Eu îi cunosc pe ruşi. Sunt sigur că ei au obţinut toate aceste informaţii”, a declarat Ruppersberger.